Folyamatos a munka

2022.06.11. 12:11

Nemsokára több fejlesztés is révbe ér Hadházon

Idén elkészül a református iskola bővítése és az Arany János, Rákóczi utcák felújítása is.

HBN

Új aszfalt és szegély a Rákóczi és Arany János utcákon | Forrás: Csáfordi Dénes / Facebook

Folyamatban lévő beruházásokról adott tájékoztatást Hajdúhadház polgármestere az önkormányzat havilapjának legutóbbi számában. Csáfordi Dénes egyebek mellett beszámol a református iskola bővítéséről, a közvilágítás korszerűsítéséről és több felújításról is. 

Tornateremmel és tantermekkel is bővül a város református iskolája. A kivitelezés eredetileg tervezett határideje tolódik, ezért várhatóan az őszi szünet időszakában költözhet majd vissza az oktatási intézmény a teljesen meg­újult épületegyüttesbe. A helyi református közösség szinte minden korábbi hiányosságot pótol a fejlesztéssel az intézményben. 

Csaknem 1700 lámpa 

Kétéves előkészítő munka után elkezdődött a város közvilágítási hálózatának a korszerűsítése, melynek részeként 1689 darab lámpatestet cserélnek majd. Ennek indoka, hogy a meglévő lámpatestek korszerűtlenek, javításuk és működtetésük költséges, ezért vált az önkormányzat modernebb technológiai megoldásra. A korszerűsítés eredményeként csökkennek a város energetikai kiadásai, valamint a karbantartási és üzemeltetési költségek is. Várhatóan a nyár folyamán fejeződnek be a munkálatok. 

Folyamatban van a városháza pincéjének a felújítása is, amelyet saját költségvetéséből készít az önkormányzat. A falak szellőző vakolatot és festést kaptak, a padló járólapot. Az elektromos hálózat vezetékeit a falba süllyesztették. Hamarosan a helyükre kerülnek a mennyezeti és a fali lámpák is, ezt követően építik ki a szellőzőtechnikát. A tervek szerint ide költözik a megújult néprajzi kiállítás; megnyitóját decemberben tartják majd. 

Év végére készülhet el a 4-es főutat és a vasútállomást összekötő útszakasz felújítása. Eddig elkészült az Arany János utca külső, a Kertalja utca és a 4-es főút közötti szakasza, valamint a Rákóczi utcán is megtörténtek az ivóvízbekötések cseréi. A kivitelezésre 300 millió forint fejlesztési hitelt fordít az önkormányzat, a munkálatok várhatóan ez év végéig tartanak majd.

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában