Mindenki szemetét elviszik

2022.06.22. 08:48

Módosul a szelektív hulladékgyűjtés rendje Hajdúnánáson

Mennyiségi korlát nélkül.

Forrás: Illusztráció/MW-archív

Változik a szelektív hulladékok begyűjtésének rendje július 1-től Hajdúnánáson – tájékoztatott hivatalos oldalán az önkormányzat. A lakosok által kihelyezhető szelektív (sárga fedelű) hulladékgyűjtő edényzetek mellől, kézi rakodásra alkalmas módon – kötegelt vagy kizárólag átlátszó műanyag zsákban elhelyezett szelektív hulladékot – mennyiségi korlátozás nélkül a szolgáltató elszállítja. Aki nem rendelkezik megfelelő kukával, szállítási napokon az is kihelyezheti ingatlana elé a szelektív hulladékát a megfelelő módon.

Ez azonban a zöldhulladékokra nem vonatkozik.

A sárga fedelű kukába, illetve a mellé átlátszó zsákba vagy kötegelve kizárólag műanyag flakonokat, szatyrokat, zacskókat, háztartási fém csomagolóanyagokat, papírokat és italos kartondobozokat tehetnek a lakosok. Ha ezektől eltérő, nem megfelelő anyagokat helyeznek ki, vagy a szelektív hulladék nincs kellően válogatva, akkor a szolgáltató megtagadhatja az elszállítást. Ennek elkerülésére a lakosok ne helyezzenek ki vegyes kommunális hulladékot, élelmiszerrel vagy veszélyes hulladékkal szennyezett csomagolóanyagokat, füvet, falevelet és egyéb biológiai lebomló hulladékokat, valamint üveget és hungarocellt sem – figyelmeztetett az önkormányzat.

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában