Erre nem számított!

2022.06.15. 09:56

Megviccelték a szülinapos újfalui mentőápolót

Kedves történetet osztott meg az Országos Mentőszolgálat.

Forrás: Facebook / Országos Mentőszolgálat

Mint az szerdai Facebook-posztjukban olvasható, tegnap ünnepelte 60. születésnapját Lovadi Vince berettyóújfalui mentőápoló. A kiváló életmentő 1985 óta szolgálja hivatását, és éjszakai szolgálatából lépett le reggel, ám délelőtt az állomásvezetője értesítette, hogy azonnal vissza kell mennie szolgálati ügyben a mentőállomásra. Bajtársai eszelték ki a rendkívüli indokot, hiszen hatalmas „meglepetésbulival” készültek. A gyanútlan ünnepelt nem sok jót sejtett, ráadásul további aggodalom fogta el, mikor meglátta a Berettyóújfalui Mentőállomásnál parkoló vezető mentőtiszt szolgálati autóját.

A meglepetés végül olyan jól sikerült, hogy nemcsak Lovadi bajtárs szemébe szöktek könnyek a meghatottságtól, hanem az őt ünneplő életmentőknek is.

– Álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen meglepetés ér, nagyon örültem a köszöntésnek – jegyezte meg Lovadi Vince a Napló érdeklődésére. Megosztotta lapunkkal, a hónap végére terveznek egy nagy családi összejövetelt, azonban, mint utólag kiderült, a mostani buli főszervezője is a felesége volt.

– Bevallom, nem szívesen mentem vissza a mentőállomásra, egy 24 órás szolgálat után inkább pihenne az ember, de a parancs, az parancs – fogalmazott Lovadi Vince. Hozzátette, az ebédlőben várta őt csaknem 20 kolléga, ő pedig csodálkozva megállt a társalgó közepén. – Jóleső érzés volt, azért 37 éve itt dolgozom, nagyon sok mindent megéltem már a bajtársakkal, a kollégák közül sokan már nyugdíjba mentek – hangsúlyozta a születésnapos, aki egyébként jelenleg a legidősebb a helyi állományban. Mint elmondta, ha minden jól megy, akkor 5 éve van még hátra a nyugdíjig, igaz, nagyon szereti a hivatását, de azért sokszor érzi: az évek bizony elteltek. – Nem úgy mozgok már, mint évtizedekkel ezelőtt, viszont nagyon sok fiatal kollégám van, akik a gyerekeimmel szinte egyidősek – tette hozzá. Kiemelte, a fiatal bajtársak mellett ő maga is örök fiatal marad, a nehézségek ellenére is jól érzi magát, a mostani buli pedig igazi feltöltődést nyújtott számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában