Foci másképp

2022.06.16. 09:26

Egy esztári duó lett a legórobotverseny európai ezüstérmese

Nem vallottak szégyent legórobotukkal a rangos portugáliai versenyen az Irinyi-iskola diákjai.

Czár Krisztián (balról), Jónás Milán Sándor és Szécsi Levente

Forrás: Irinyi Károly Általános Iskola-archív

Felejthetetlen élményekben lehetett része az esztári Irinyi Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény két tanulójának. Jónás Milán Sándor és Szécsi Levente második helyezést ért el nemrég az idei European RoboCup versenyen, a portugáliai Guimaraesben. 

Meccseket játszottak 

A nemzetközi megmérettetésen húsz ország több mint száznegyven csapata vett részt különböző kategóriákban. Az esztári fiatalok egy korábbi nyíregyházi versenyt megnyerve érdemelték ki a részvételt. Czár Krisztián, a gyerekek felkészítő tanára lapunk megkeresésére elmondta: több mérkőzést is lejátszottak, amelyek pontjai alapján jutottak be a döntőbe. 

– A verseny lényege, hogy egy előre programozott, legóból épített robottal játszottak futballmeccseket a kialakított játékasztalon. A verseny második napján álltunk asztalhoz, három mérkőzést játszottunk, amelyeket mind elvesztettük. Másnap már megtört a jég: az első meccsen az olaszokat, a másodikon egy német csapatot sikerült legyőzni, nem kis gólkülönbséggel – idézte fel a pedagógus. 

Az ez utóbbi győzelmek során összegyűjtött pontszámok alapján bekerültek a döntőbe, ahol először a németeken tudtak felülkerekedni. Az első helyet eldöntő mérkőzésen a horvátokkal játszottak, akikkel szemben végül alulmaradtak. 

A hatnapos túra végén élményekkel telve értek haza Esztárra a gyerekek, akik a versenyzés mellett a portugál város nevezetességeivel is megismerkedhettek. 

BS 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában