Sikeres közbeszerzés

2022.05.16. 14:12

Megvan, ki újítja fel az esztári csatornát

A vízrendezést hajdúböszörményi cég végezheti.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Nettó 78,9 millió forintért a hajdúböszörményi székhelyű TÖMB 2002 Szolgáltató Kft. végezheti el a belterületi vízrendezés III. ütemét Esztáron – derül ki a május 16-i Közbeszerzési Értesítőből. Ebben az ütemben a csatorna felújítása összesen 3259 méter hosszú szakaszon valósul meg. 

Esztár csapadékvíz-elvezető rendszerének legsúlypontosabb része a központi tér vízrendezése. Közepes csapadékos időszakban is gyakran belvizes helyzet alakul ki a településnek ezen a részén, amelynek az az oka, hogy ezen a területen korábban épített zárt csatornarendszer víznyelő aknái eltömődtek, összetörtek, parkosítás során meg is szűntek. Ezért a beruházás egy része a településnek az úgynevezett központi terén történik.

A főtér csapadékvíz-elvezetését két csatorna, az 1232. és az 1233. számú csatornák hivatottak megoldani. Mindkét csatornának a befogadója a 123. csatorna, ami az Árpád utcán, az óvoda udvarán zárt csatornával áthaladva csatlakozik a 12. főgyűjtő csatornába, ez az Esztár-Tirigyói csatornán keresztül megy a Berettyó folyóba.

A vízrendezési terv további részei a település utcáiban lévő csapadékvíz-csatornák felújítása, amelyek a következők: a 10. lecsapoló csatorna, a 11. főgyűjtő csatorna és 12. főgyűjtő csatorna.

A vízrendezés végrehajtásával az a cél, hogy a belterületen a vízi létesítmények olyan állapotba kerüljenek, hogy azok vízkárt, elöntést ne okozzanak a vízgyűjtő területükön a magán-, a közösségi és állami létesítményekben.

A felújításra tervezett csatornák műtárgyai átereszek, zárt csatornák, tisztítóaknák és víznyelő aknák lesznek.

A pályázatot az esztári önkormányzat írta ki, a szerződést május 10-én kötötték.

GCS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában