Közlekedés

2022.04.19. 10:18

Útfelújítás lassítja a forgalmat a Hadházi úton

A Bem téri csomóponttal együtt a Hadházi út elejét is rövidesen rendbe hozzák.

Forrás: Czinege Melinda

Megkezdték kedden reggel a Hadházi út első száz méteres szakaszának nagyfelületű aszfaltozását. A munkálatok idejére félpályás útlezárás lassítja a forgalmat, cserébe két héten belül egy jobb minőségű úton közlekedhetnek az autósok.

Forrás: Czinege Melinda

– A Nyíl utca, Bem tér és a Hadházi úti csomópont átalakításához kapcsolódóan a Homok utca és Gyöngyvirág utca közötti szakaszon felújítjuk a Hadházi utat is. A 25 millió forintos beruházás kizárólag önkormányzati forrásból fog megvalósulni – mondta Kiss Sándor. A térség önkormányzati képviselője hozzátette, vélhetően az errefelé közlekedőknek további kellemetlenséggel fog járni az átalakítás, ezért arra kérte a város polgárait, hogy nagyobb figyelemmel és megértéssel közlekedjenek az útszakaszon.

Kiss Sándor önkormányzat képviselő
Forrás: Czinege Melinda

Az építés időtartama az időjárástól függően másfél hét lesz. Várhatóan a kivitelező a megadott határidőt fogja tudni tartani, így ezt követően megszűnnek a forgalmi korlátozások

– fogalmazott Kiss Sándor.

Forrás: Czinege Melinda

Gyulai Tibor, a Debreceni Önkormányzat Városüzemeltetési Osztályának csoportvezetője a Naplónak a beruházás technikai részleteivel kapcsolatban a helyszínen elmondta, a munkálatok mintegy száz méteres útszakaszt érintenek. A csoportvezető hozzátette, a felújítást az út minősége indokolta. A szélesség megmarad, az útszéli padkákat szintén rendezni fogják, valamint helyenként új szegélyeket építenek ki. A korábbi útburkolatot előbb lemarják, ezután következik a nagyfelületű aszfaltozás mindkét félpályán. 

HL


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában