Már az első napon többen dobtak bele

2022.04.12. 18:33

Szorgosan töltik a kupakgyűjtő szívet Körösszegapátiban

Fiatalok és idősek is lelkesen gyűjtik a kupakokat.

Vmirjáncki József

Sajnos, egyre többször találkozni úton-útfélen eldobott műanyag palackokkal, amelyek lebomlási ideje igen hosszú idő, és az­alatt is szennyezik a környezetet. Szerencsére a közösségek körében egyre elterjedtebb a műanyag kupakok gyűjtése, amivel a környezetszennyezés csökkentése mellett rászorulóknak, nehéz anyagi helyzetben lévő családoknak, súlyos betegeknek tudnak segíteni. Ezen cél elérésnek egyik eszköze a már szinte minden településen megtalálható, műanyag kupakok gyűjtését szolgáló, szív alakú edényzet. 


Körösszegapátiban is elhelyeztek egy fémvázas, piros színű, szív alakú gyűjtőt a település egyik központi helyén, s már az első napon többen is felkeresték. A helyi idősek klubjának és az általános iskolásoknak köszönhetően szinte az első napokban félig megtelt a gyűjtőszív, amely folyamatosan várja a színes, kis, kerek műanyag-felajánlásokat.

A helyi fiatalok zsákban hozták a kupakot | Forrás: Vmirjáncki József


Ez is egy újabb példája annak, hogy mennyire összetartó és segítőkész a falu közössége. Korábban az ukrán–orosz háború menekültjei számára szervezett gyűjtést az önkormányzat a református egyházközséggel, melyre szintén számos felajánlás érkezett.

 

Vmirjáncki József 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában