Százszorszép Óvoda

2022.04.05. 10:15

Középpontban az egészség, számos érdekes programmal

Forrás: Magánarchívum

Egészséghetet tartottak a debreceni Százszorszép Óvodában a közelmúltban. A rendkívül eredményes programsorozatban több mint 190 gyermek vett részt. A szervezők ezzel a programmal támogatták az egészséges életmód szokásainak kialakítását, tudatosítva a helyes táplálkozás, a mozgás szerepének fontosságát az egészség megőrzésének érdekében. 

Forrás: Magánarchívum

– Pedagógiai szakmai munkánk egyik jelentős feladata tudatosítani a rendszeresség fontosságát, valamint a testi-lelki egészségkultúra életre szóló megalapozása a gyermekeknél – emelte ki az intézmény vezetője Heteiné Löki Judit. – Ezen céljaink megvalósulását szolgálta óvodánkban a Falkaland kutyás játszóház terápiás négylábújának és felvezetőjének állatasszisztált mozgás foglalkozása, illetve az Ökológiai Kutatóközpont Tisza-kutató Osztályának mikroszkópos vizsgálódással egybekötött bemutatója éltető elemünkről, a vízről, s annak élővilágáról. Emellett a Teddy Maci Kórház orvostanhallgatói játékos, interaktív előadás keretében bővítették a 3-7 éves korosztály egészségügyi ismereteit. Nagyon nagy siker koronázta a Saláta napunkat, ahol a teljes szülői közösségünk ízelítőt kaphatott a szorgos gyermek kezek segítségével, közösen készített salátákból, reform süteményekből és gyógyteákból – fogalmazott az intézményvezető.

Forrás: Magánarchívum

HBN
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában