Kiállítás

2022.04.02. 15:15

Katona Attila kopott, rozsdás biciklijeire a legbüszkébb – fotókkal

Veterán bicikli kiállítást és egészségügyi szűrőnapot tartottak szombaton a debreceni Újkerti Közösségi Házban.

Forrás: Czinege Melinda

Az érdeklődőkön árulkodó arckifejezést vettünk észre, bizonyára a következőt gondolták: ide megérte betérni! Hozzávetőleg 10-15 kerékpárt csodálhattak meg a látogatók, amik egytől-egyig Katona Attila kerékpár gyűjteményéből valók. A helyi lakos lapunk kérdésére elmondta, közel hetven bicaja van, amiket szabadidejében mindig csinosít, ügyelve arra, az utolsó festékmaradványok még véletlenül se sérüljenek. – Egy jó barátomtól körülbelül 20 éve kaptam az első kerékpáromat – a gyűjtemény első darabja –, majd elkezdtem szerelgetni, nos, mondanom sem kell: szerelmes lettem! – fogalmazott kacagva Katona Attila.

Fotók: Czinege Melinda

 

– Megvettem a második biciklit, majd a harmadikat és így tovább, ezt hozta az élet, amiért hálás vagyok. Ma már el sem tudnám képzelni az életemet a gyűjteményem nélkül – hangsúlyozta a debreceni gyűjtő, aki olyan bringával is büszkélkedhet, amit az 1920-as években gyártottak. Találkozhatunk Kuba kerékpár műszerész és Modra Pál kerékpár készítő műszerész alkotásaival is, amik egyébként még ma használatban vannak. – A mai napig felülök rájuk, nagyon szívesen tekerek velük – emelte ki. Hozzátette, persze sokan megnéznek, ami nem csoda: ki teker manapság rozsdás biciklit? – tette fel nevetve a kérdést.

 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában