Nyárra akár 200 menekültet is el tudnak látni

2022.03.22. 09:39

Ukrajnai háború: pénteken nyit a Dorkász Kempingből kialakított befogadóközpont

Ingyenes szállás és étkezés várja majd a menekülteket, de az álláskeresésben is kapnak majd segítséget.

Forrás: illusztráció / MW-archív

A Dorkász Szolgálat Közhasznú Alapítvány kuratóriumának döntése alapján az orosz-ukrán háború kitörése miatt otthonukat elhagyni kényszerült menekültek számára 2022. március 23-tól megnyitja kapuit a Dorkász Befogadóközpont a Debrecen-Erdőspusztán található Dorcas Kemping és Konferenciaközpont területén. Lépcsőzetes feltöltéssel májusra 100 menekültet, majd ha a helyzet úgy kívánja, nyáron akár 200 menekültet tud ellátni a központ hosszabb távon, családonként átlagosan 1-3 hónapon keresztül.

Az ingyenes szállás és étkezés mellett az alapítvány segít az álláskeresésben, a gyerekfelügyeletben és a menekültek mentálhigiénés megsegítésében is.

Tavaly decemberben 30 év működés után forráshiány és a szükséges felújítási munkálatok elmaradása miatt a Dorcas Kemping bezárt. A terület gyors átalakulása (28 nap) egy mérhetetlenül széleskörű összefogásnak az eredménye mind az egyének, cégek, civilek, intézmények, hatóságok és egyházak részéről, akik anyagilag, önkéntes munkával, illetve tárgyi adományokkal példaértékű támogatást nyújtottak. A legnagyobb mértékben a holland keresztyén Pharus Alapítvány adományozott, aki az elkövetkező 6 hónapra átvállalta a kemping üzemeltetési költségei mellett a legfontosabb felújítási munkálatokhoz az anyagi fedezet biztosítását is.

 

A befogadóközpont pénteken nyitja meg kapuit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában