Hajdúböszörmény-Pród

2022.03.27. 09:41

Többet kell az iskolára költeni, mint amennyit vártak

Hajdúböszörmény városa még tavaly nyert pénzt két településrészi projektre.

Mintegy ötmillió forinttal emelkedhet a pródi volt iskolaépület felújításának költsége; a hajdúböszörményi képviselő-testület a mai ülésén dönthet a fedezetről. Az erről szóló előterjesztésben emlékeztetnek: a településrész művelődési házának és az említett ingatlannak a rendbe hozására bruttó 25 és 26 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert állami forrásból Hajdúböszörmény; a pénzt épületgépészeti, elektromos hálózati felújításra, festésre, burkolatcserére költik. 

 

A munkálatok idén januárban megindultak, majd februárban a kivitelező böszörményi vállalkozás jelezte: a volt iskolaépület komplett felújításához elengedhetetlen pót- és többletmunkák vetődtek fel. Így a homlokzat több helyen megbomlott, levált, ezért majdnem 300 négyzetméteren újra kell vakolni, és nemesvakolat is indokolt. Egyebek mellett javítandó a cserépfedés, továbbá ahhoz, hogy az ingatlan teljesen megfeleljen a kor követelményeinek, egy lépcsőt és egy acélajtót is készíteni kell. Mindezek hiánya az elvégzett felújítás minőségét is veszélyezteti, olvasható az előterjesztésben, mely szerint 5,1 millió forintba kerülnének ezek a munkák.

 

RAL 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában