Közbeszerzés

2022.03.23. 13:09

Tervezhetik a 4-es főút négysávosítást

Debrecen és Nyíregyháza is jól jár a fejlesztéssel.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Nettó háromszázhatvanötmillió forintért készítheti három budapesti mérnökiroda konzorciuma a 4-es számú főút Debrecen és Nyíregyháza közötti szakaszának négynyomúsításához szükséges tanulmánytervet, környezeti hatástanulmányt és közúti biztonsági hatásvizsgálatot. A beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közbeszerzési eljárásának eredményéről a március 23-ai Közbeszerzési Értesítő számolt be. A nyertesen kívül még egy másik, szintén háromtagú mérnökiroda-csoport nyújtott be ajánlatot.

A projekt célja a Debrecen–Nyíregyháza közötti, részben új nyomvonalon vezetett közúti kapcsolat létrehozása.

Az előkészítés első lépéseként a nyomvonalra tanulmányterv, közúti biztonsági hatásvizsgálat, környezeti hatástanulmány és környezetvédelmi engedély megszerzése szükséges. A fejlesztéssel érintett szakasz a 354. számú főút – távlati Debrecen keleti elkerülő szakasz csomópontjától a 4. számú főút – M3 autópálya csomópontjáig tart, tervezetten 5 csomóponttal, a 2x2 sávos külterületi elsőrendű főút paramétereinek megfelelően. A két végpont közötti országos közúthálózaton történő legrövidebb távolság 30,5 kilométerre adódik, ami a díjszámítás alapjául szolgál. A nyertes cég a feladatot a Tervező Digitális Tervtár útján köteles teljesíteni, ezt meghaladóan a papír alapú tervek átadási helye a NIF Zrt. debreceni fióktelepe.

 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában