Olvasói panasz és válasz

2022.03.14. 13:59

Nagyon régóta várják az aszfaltozást egy debreceni utca lakói

A Keresztesi utca egy adott szakaszon nincs még leaszfaltozva.

Illusztráció

Forrás: MW-archív

Bár már csaknem húsz éve elkészült a szilárd burkolat a Keresztesi utcában, annak Tordai Gábor és Erdei Ferenc utca közötti szakasza azóta sincs leaszfaltozva – adta hírül egy olvasónk. Lapunk a polgármesteri hivatalt kérdezte a jelzett szakaszról. 

 

„A Debrecen város közigazgatási területén található, jelenleg még burkolatlan földutak szilárd burkolattal történő ellátása évek óta kiemelt feladatunk. A rendelkezésünkre álló források sajnos nem teszik lehetővé, hogy egyszerre mindenhol orvosoljuk a fennálló problémákat, de ütemezetten, évről évre igyekszünk javítani a városlakók életminőségét” – írták válaszukban, hozzátéve, a 2022. év útépítései előkészítés alatt állnak. 

 

„Kivitelezésre azokat az utcákat jelöljük ki, melyek az ehhez szükséges tervekkel, engedélyekkel rendelkeznek, továbbá ahol valamennyi – a terület szolgáltatási színvonalába beletartozó – közmű (ivóvíz-, szennyvíz-, gáz-, elektromos hálózat) kivitelezési munkái befejeződtek, mivel az újonnan épülő burkolatot önkormányzatunk nem engedi felbontani az útépítés lezárását követő 5 éven belül. A városban jelenleg is számos utca vár aszfaltozásra, melyek sorra kerülési ideje több év is lehet” – emelték ki. 

 

Nyilvántartásba vették 

 

Mint megtudtuk, a megkeresést nyilvántartásba vették, igaz, a polgármesteri hivatal felhívta a figyelmet arra, hogy a Keresztesi utcának a Tordai Gábor utca és Erdei Ferenc utca közötti szakasza jelenleg sem tervekkel, sem engedélyekkel nem rendelkezik. „A kivitelezési munkálatok megkezdése ezen dokumentumok beszerzése után válik lehetővé, illetve amennyiben a megvalósításhoz szükséges költségvetési forrás rendelkezésre áll. A szilárd burkolattal való ellátás megvalósulásáig a burkolatlan utak karbantartását a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztálya folyamatosan és ütemezetten végzi” – hangsúlyozták. 

 

PSZ 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában