Ukrajnai háború

2022.03.07. 16:09

Mónus József nyilai a háborús menekültek szolgálatában

A hajdúnánási világrekorder dedikált nyílvesszőt ajánl azoknak, akik hozzájárulnak az Ukrajnából menekülők megsegítéséhez.

Mónus József tradicionális távlövő íjász

Forrás: MW-archív

Mindenki a maga módján segít. Mónus József a „Segítők Harcosainak” seregébe toboroz: a többszörös világrekorder távlövő íjász különleges nyílvesszőket ajánlott fel mindazoknak, akik csatlakoznak jótékonysági felhívásához.

A béke az egyedüli járható út, a világunk békéje! De akik már elveszítették a saját világukat, azoknak szeretnék adni Veletek együtt!

– írja Facebook-bejegyzésében. Aki a közösségi oldalon felveszi vele a kapcsolatot és eljuttatja adományát, különleges, dedikált nyílvesszőt kap, melyet postai úton vagy a hajdúnánási városházán vehet át – osztotta meg.

 

Mint hangsúlyozza, a befolyt összegből tartós élelmiszert, orvosi gyógyszereket és higiéniai árucikkeket vásárolnak, majd átadják azokat a rászorulóknak. 

Bejegyzésében ezen kívül egy másik kezdeményezésről is beszámolt. Mint kiderült, hatvan napon belül megalakul a Székely Íjfeszítők Szövetsége, amelynek célja, hogy országhatárokon átívelve „összefogást, szeretetet, közös célokat, reményt, hitet, büszkeséget adjon az embereknek”. Az egyesülés tagjai a tervek szerint minden évben összegyűlnek Erdélyben. Céljuk, hogy a maguk módján erősítsék a székely-magyar nép erejét, hitét, kultúráját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában