Modern épület

2022.03.24. 18:15

Megújult belső térben tanulhatnak tovább a Bocskai diákjai

A Debreceni Tankerületi Központ által fenntartott Debreceni Bocskai István Általános Iskola épületében a nemrég lezajlott külső megújulást követően a belső tér fejlesztése is lezárult – derült ki a beruházásról szóló sajtótájékoztatón, csütörtökön.

Forrás: Czinege Melinda

Az eseményen Pappné Gyulai Katalin, a tankerületi igazgató kiemelte, a várossal közös, folyamatos együttműködés (intézmények felújítása, karbantartása, bővítése) példaértékű, ez adja az alapját annak, hogy a gyermekek, pedagógusok egészséges, esztétikus környezetben tölthetik mindennapjaikat.

Forrás: Czinege Melinda

Többek között új belső nyílászárókat, padlóburkolatokat, festést kaptak a tantermek, a könyvtár, valamint a tornaterem, sőt, nyolc teljesen új gyermek-, és két felnőttmosdót is átadtak.

Pósán László országgyűlési képviselő a tankerületi központok méltatása mellett beszédeben így fogalmazott: – Debrecenben összefogott az önkormányzat és a tankerület és nagyságrendekkel több forrást sikerült az elmúlt években oktatási, nevelési intézmények fejlesztésére fordítani – mondta, hozzátéve a város mindig gondos gazdája volt ezeknek az intézményeknek, a jövőre is gondolva.

Forrás: Czinege Melinda

Barcsa Lajos alpolgármester hangsúlyozta, Debrecen iskolaváros jellegét továbbra is fontosnak tartják. – A bölcsődétől az iskolákig, 35 intézményben 15 milliárd forintot fordított az önkormányzat az elmúlt években arra, hogy a debreceni pedagógusok és gyermekek minél kiválóbb körülmények között folytathassák a tanítást, tanulást – mondta. Kiemelte, a jövőben újabb 10 milliárd forintot szeretnének fejlesztésekre fordítani.

 

Mint az a sajtótájékoztatón elhangzott, az iskola előbb az önkormányzat csaknem fél milliárd forintos energetikai fejlesztésén, majd a Debreceni Tankerületi Központ 106 milliós belső felújításán esett át.

Forrás: Czinege Melinda

Veres Gabriella Márta intézményvezető az eseményen megköszönte az állam, és az önkormányzat támogatását és örömét fejezte ki a felújítással kapcsolatban. 

 

PSZ
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában