Tanácsokat is adtak

2022.03.24. 12:20

Egészségnapot tartottak Halápon

A rendezvényen a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara is közreműködött.

Forrás: unideb.hu

Egészségnapot rendeztek a hétvégén a Debrecen keleti határában található, néhány száz lakosú Halápon, a volt Bokorhegyi Iskolában. Az ott élők egészségének megőrzését, javítását szolgáló, a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület által szervezett rendezvényen a társadalmi felelősségvállalás jegyében a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karáról két oktató – Lekli István, Haimhoffer Ádám – és négy negyedéves hallgató – Doma Enikő, Cseszlai Mariann, Szloboda Béla, Kuszkó Zsolt – is aktívan közreműködött.


A GYTK szakemberei az egészségvédelemről, a tudatos gyógyszerszedésről tartottak előadásokat. A helyi háziorvos és a mentőszolgálat DEXA-csontsűrűség-mérést, allergiatesztet és vérnyomásmérést végzett a lakosoknak, az érdeklődők pedig memória tesztet is kitölthettek.

Forrás: unideb.hu


– Elsősorban ahhoz adtunk tanácsokat, miként érdemes tudatosan, ugyanakkor gazdaságosan összeállítani a házipatikát. Emellett szó esett a rendszeres gyógyszerszedésről, a láz- és fájdalomcsillapításról, a sebkezelésről és a vérzéscsillapításról, valamint a gasztrointesztinális, vagyis a gyomor és bélrendszeri panaszok kezeléséről is – ismertette Kovácsné Bácskai Ildikó, a Gyógyszerésztudományi Kar oktatási dékánhelyettese. A rendezvény után a GYTK illetékesei az együttműködés folytatásáról egyeztettek a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület képviselőivel. Ennek keretében például húsvéti ruhagyűjtő akció indul a Gyógyszerésztudományi Karon, melyre már várják az felajánlásokat – írja az unideb.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában