Segítenek az ukrajnai menekülteken

2022.03.08. 18:07

Befogadóközponttá alakul a Dorkász Kemping

Néhány hét múlva megnyithatnak.

A Dorkász Szolgálat Alapítvány kuratóriuma döntést hozott arról, hogy felajánlja Debrecen-Erdőspusztán, a Vekeri-tó szomszédságában található kempingjét az Ukrajnából, Kárpátaljáról érkező menekült családok számára és ezáltal hosszabb távon befogadóközpontként üzemelteti azt – tudatták közleményben. Mint írják, a projekt célja, hogy a következő 6-12 hónapban folyamatosan szállással, étkezéssel és gyerekprogramokkal segítsék a menekülteket, támogatva őket akár a továbbjutásban, akár az elhelyezkedésben.

 

A befogadóközpont elindulásához kisebb felújítási munkálatokat kell végezni a közlemény szerint. A munkák ezen a héten el is kezdődtek a terveknek megfelelően, 

a Dorkász számításai alapján néhány hét múlva megnyílhatnak a kemping kapui a menekültek előtt.

A Dorkász az üzemeltetés költségeiben kéri az emberek segítségét, emellett önkéntesek jelentkezését is várják, akik akár az előkészítő munkálatokban, akár az üzemeltetésben tudnak segíteni, különös tekintettel a gyerekprogramok szervezésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában