Várják az ajánlatokat

2022.02.15. 15:48

Multifunkciós konferenciaközpont épül Hajdúszoboszlón

Új, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásként konferenciaközpont épül Hajdúszoboszlón; a tervezés és teljes körű kivitelezés egyben történik, az ajánlattételi felhívás a napokban jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, március 18-ai határidővel.

Forrás: Facebook / Czeglédi Gyula

A részletes leírás szerint sport- és kulturális (színházi és pódium előadás, könnyű- és komolyzenei koncertek, stb.), illetve egyéb rendezvények (konferenciák, vásárok, kiállítások, bemutatók, szalagtűzők) lebonyolítására egyaránt alkalmas multifunkciós épület megvalósítása a beruházó hajdúszoboszlói önkormányzat célja.

 

A kivitelezéssel érintett telek területe közel 43 ezer négyzetméter, az összes bruttó épített szintterület 14 ezer négyzetméter. A Kemping utca 1. szám alatti, meglévő ingatlan jelenleg szabadidő park formában hasznosított, számos kültéri sportfunkcióval (futópálya, pump track pálya, skate pálya, pingpong asztal, szabadtéri sakk, játszótér, multifunkciós sportpálya) biztosítja a sportolásra és szabadidő megfelelő eltöltéséhez a lehetőséget a látogatók számára. Ezen elemek egy részét a beruházás során áthelyezik, egy részét jelenlegi helyén és formájában megőrzik. Az ingatlan délnyugati oldalán földszintes, jellemzően használaton kívüli épület, míg az északkeleti oldalán számos, szintén földszintes, üdülő rendeltetésű épület található, ezeket elbontják. A telken lévő jelentős faállomány védelme kiemelten kezelendő.

 

A kivitelezés kapcsán a leírás kiemel néhány elemet. Így a sport épületszárny tekintetében 1739 négyzetméter multifunkciós sportaréna kivitelezése a cél fix és mobil lelátórendszerrel, öltözőrendszerrel, valamint az ezeknek és a teljes vendégforgalomnak a kiszolgálásához szükséges vizesblokkokkal, egyéb helyiségekkel. További 400 négyzetméter különálló edzőterem, valamint a teljes épülethez kapcsolódóan kiegészítő funkciók (büfék, jegyértékesítés, ruhatár, VIP fogadó, irodák, raktárak, gépészeti és elektromos fogadók, stb.) létesülnek.

 

A kulturális épületszárny 584 négyzetméter multifunkciós, szekcionálható konferenciatermet foglal magában, mobil, süllyeszthető színpaddal és mobil nézőtérrel, valamint hozzá kapcsolódóan öltözőhelyiségekkel, várókkal, technikai és raktárhelyiségekkel, ruhatárakkal, irodákkal, exkluzív lounge-dzsal, illetve a földszinten egy 120 férőhelyes étterem és kapcsolódó főzőkonyha is létesül tárolóhelyiségekkel.

 

A Ligetfórum elnevezésű összekötő szárny 780 négyzetméteres multifunkciós tér lesz üzemeltetési helyiségekkel, irodákkal, külső teraszokkal, 7 darab lifttel, és egy speciális, színházi díszlet mozgatására alkalmas felvonó is készül.

 

A nyertes ajánlattevő feladata az építési engedélyezési tervdokumentáció teljes körű elkészítése, a különböző hatósági- és szakhatósági egyeztetések lefolytatása. A kivitelezés a bontástól az építésen és komplett belsőépítészeten át a külső területrendezésig és tájépítészetig, az épület teljes készültségét követő használatbavételi-, illetve átadás-átvételi eljárások sikeres lefolytatásáig terjed. 

 

SzT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában