Gólyahír

2022.02.01. 14:31

Molli és Polli együtt rabolják a szíveket a Debreceni Állatkertben

Máris kistestvért kapott a négy nappal ezelőtt született üszőborjú.

Forrás: Debreceni Állatkert

Fotó: Dr. Nagy Gergely Sandor

Bő egy héttel a Molli névre keresztelt üszőborjú születése után újabb pirók apróság érkezéséről adhat hírt a Debreceni Állatkert, ugyanis négy napra rá, január 27-én az intézmény másik tehene is életképes utódot hozott a világra. 

Forrás: Debreceni Állatkert

A féltestvéréhez hasonlóan kifogástalan étvágyú és szépen erősödő, Pollinak elnevezett kis üsző születése óta megtekinthető gondoskodó anyja és a család többi tagja társaságában. Már-már hagyomány, hogy a hortobágyi törzsállományból származó debreceni tenyészcsapat évről évre gyarapodik a késő téli és kora tavaszi időszakban, arra azonban jó ideje nem volt példa, hogy a látogatók egyszerre két borjú cseperedését is végigkövethessék a Nagyerdő fái alatt – hangsúlyozta közleményében a nagyerdei intézmény.

Forrás: Debreceni Állatkert

A Debreceni Állatkert egyik kiemelt célja az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, e tekintetben pedig különösen fontos számukra a magyar szürkemarha, amely összetéveszthetetlen küllemével és sok évszázados történetével az Alföld egyik legfőbb jellegzetessége, és máig jelentős gazdasági és kulturális értéket képvisel.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában