Díjazás

2022.02.03. 08:49

Még egy hétig várja a jelöléseket Debrecen önkormányzata

Debrecen polgármesterének, Papp Lászlónak címezve várják a jelöléseket

Forrás: Napló-archív

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a hagyományokhoz híven április 11-e, a város napja alkalmából díszpolgári címet, Pro Urbe és Mecénás Díjat adományoz.

  • A Debrecen Város Díszpolgára kitüntető cím a legnagyobb megbecsülés, melyet polgár magáénak tudhat, amely a város és polgárai anyagi, szellemi és erkölcsi gyarapodásában, fejlődésében elévülhetetlen érdemeket szerző, a város tekintélyét erősítő életmű elismeréseként adományozható.
  • Debrecen Város Pro Urbe Díja adományozható a város fejlődését és jó hírnevét növelő, a helyi közösség javát szolgáló, évtizedeken keresztül kifejtett, közmegbecsülést érdemlő tevékenység elismeréseként.
  • Debrecen Város Mecénása Díj adományozható a város gyarapodását, fejlődését szolgáló, ellenszolgáltatás nélküli, jelentős anyagi támogatás elismeréseként.

Az önkormányzati elismerések adományozására javaslatot tehetnek a javaslattétel időpontjában debreceni lakóhellyel rendelkező természetes személyek, Debrecenben működő civil szervezetek, egyházak, gazdasági társaságok, tudományos intézetek, intézmények és az intézményekben működő közösségek vezetői.

A javaslatok beérkezésének határideje február 10.

A javaslattételhez kötelezően szükséges formanyomtatvány az Új Városháza (Kálvin tér 11.) portáján szerezhető be, vagy letölthető a város honlapjáról. Az eddig kitüntetettek névsora is megtekinthető ezen az oldalon.

 

A javaslatokat a város polgármesteréhez címezve, Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Kulturális Osztálya részére postai úton (Új Városháza, 4026 Debrecen, Kálvin tér 11.) vagy személyesen lehet benyújtani. 

 

A javaslattétellel kapcsolatosan felvilágosítás kérhető Szabó Zsuzsa kulturális referenstől ([email protected], 52/517-707).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában