Kapós lett

2022.02.11. 13:54

Máris elfogytak a látóképi horgásztóra szóló éves területi jegyek

Fotó: illusztráció / MW-archív

Egy nap alatt elfogytak a látóképi horgásztóra érvényes éves területi bérletek 

– tájékoztatott hivatalos oldalán a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége. A közlés szerint az előre meghirdetett időpontban, még aznap elfogyott mind a 120 darab területi jegy. 

 

Mindezek mellett a szervezet felhívja a jegytulajdonosok figyelmét a látóképi horgásztóra vonatkozó horgászrend megismerésére. Amennyiben az abban foglaltakat nem tartják be, az az állami horgászjegy és fogási napló, valamint a területi jegy bevonását is eredményezheti. A látóképi horgásztavon a szövetség által kiadott megyei napijeggyel nem lehet horgászni. 

 

A szövetség több megyei halfogó versenyt is tervez megtartani a tavon áprilisban két, májusban pedig három alkalommal. Ezek előtt edzési lehetőséget biztosítanak a versenyzőknek. Az edzésen és a verseny folyamán a résztvevőknek halelvitelre nincs lehetősége. Az év második felére tervezett horgászversenyeikről szeptemberben tájékoztatják majd a horgászokat. 

 

Az elmúlt évben egyébként 1800 kilogramm háromnyaras pontyot, 150 kilogramm nagy testű pontyot, valamint 100 kilo­gramm egynyaras csuka- és süllőivadékot telepítettek a tóba. 

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában