Felújítanának, építenének

2022.02.21. 11:36

Hat bérlakást alakíthatnak ki Újlétán

A kivitelezési munkálatokra várja az ajánlatokat az önkormányzat.

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Bérlakásépítésre írt ki pályázatot az újlétai önkormányzat. A Közbeszerzési Értesítőben írtak szerint a „Szegregált élethelyzetek felszámolása” projekt 2. ütemében hat bérlakás kialakítását tervezik négy helyszínen. A munka során felújítás és új építés is történik. 

 

A részletes leírás szerint a Petőfi utca 24. szám alatti 66 négyzetméteres lakóépület esetén többek közt teljes körű homlokzatjavításra van szükség, a bejárati lépcsőt és teraszt burkolással kell ellátni, cserélni az elvetemedett és javíthatatlan bejárati ajtót. Mosogatót, új tűzhelyet és új hűtőszekrényt helyeznek el, valamint egy fürdőszobát alakítanak ki. A belső fűtést elégtelenül biztosító egy darab kályha helyett elektromos fűtőpaneleket telepítenek. 

 

Burkolás, festés-mázolás 

 

A Rákóczi utca 7. szám alatti, 55 négyzetméteres lakóépület esetén többek közt a homlokzat festése, és belül teljes körű festés-mázolás szükséges. A beton padozatú kamra hidegburkolatot kap. A fürdőszobai elektromos bojlert, valamint a meglévő elektromos rendszert érintésvédelmi szempontból meg kell vizsgálni, szükség esetén cserélni. A Rákóczi 13. szám alatti ingatlant felújítják úgy, hogy két lakóegységet hoznak létre. A 82 négyzetméteres, kétszintes lakóépület homlokzatán foltonként a laza vakolatot le kell verni, a visszajavítás után festeni szükséges. 

 

A bejárati lépcsőt és teraszt burkolással kell ellátni, a korábban elhelyezett műanyag nyílászárókhoz kapcsolódva a befejező munkákat el kell végezni. Teljes körű belső festés-mázolás szükséges, továbbá a meglévő fürdőszobák és a földszinti konyha felújítása. A gázkazánt megszüntetik, a fűtést a meglévő központi fatüzeléses kazán fogja biztosítani. A tetőtéri központi fűtés helyett elektromos fűtőpaneleket szerelnek fel. Kicserélik a két fürdőszobai elektromos bojlert. 

 

A Rákóczi 38. szám alatti, 123 négyzetméteres ingatlanon két bérlakás lesz, az egyik egy felújítás, a másik új építés. Itt a homlokzaton teljes felújítás szükséges. Cserélni kell a csapadékvíz-elvezető csatornahálózatot, az ereszdeszkázatot. 

 

Teakonyhát is építenek 

 

Megtudtuk azt is, hogy mindezeken kívül teljes körű belső festés-mázolás, valamint a padlóburkolatot cseréje szükséges. A meglévő oldalfali lambériát elbontják, belső burkolási munkákat végeznek, a fürdőszobát teljeskörűen felújítják. A bejárati lépcsőt és teraszt burkolással látják el, valamint teakonyhát építenek. Felújítják a fatüzelésű kazánt és a központi fűtést, a fürdőszobai elektromos bojlert kicserélik. 

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában