Ukrán válság

2022.02.27. 21:46

Az első adományokat már elvitték a rászorulóknak a püspökladányiak

– Pénteken délelőtt fordultam felhívással Önök felé, és az első püspökladányi adományokat elvittük és átadtuk Záhonyban - számolt be róla Tóth Lajos, Püspökladány polgármestere. A háború most zajlik, így a segítségre is most van a legnagyobb szükség. Egyeztettem Biró Sándorral, Szalóka polgármesterével, aki egyelőre úgy ítélte meg, hogy a menekülőknek nagyobb szükségük van a támogatásra, mint a településén élőknek.

Mint írja, Püspökladány Város Önkormányzata nevében köszöni mindenkinek, aki felajánlásával segítette, illetve segíteni fogja a háború elszenvedőit. A gyűjtést a későbbiekben folytatják, a záhonyi önkormányzat képviselővel egyeztetnek a továbbiakban is, akik jelezni fogják, hogy mire van legnagyobb szükségük. Jelenleg is várható egy nagyobb menekült hullám. Ami leginkább fogy és szükséges: eldobható tányérok, evőeszközök, poharak, szemeteszsák, szatyrok. 

 

Az adományokat várják továbbra is, amit minden nap eljuttathatnak az Ifjúsági Házba, egészen este 6 óráig. A jövő héten újra útnak indulnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában