Fontos!

2022.02.11. 14:54

Az átalakítási munkák miatt forgalomkorlátozásokra lehet számítani a Petőfi téren

A Zöld Város Program részeként történik a Petőfi tér átalakítása, amely 17 ezer négyzetméteren, azaz teljes egészében megújul - tájékoztatott a polgármesteri hivatal.

Forrás: illusztráció / Napló-archív

A forgalomkorlátozással járó kivitelezési munkák 2022. február 18-tól – péntektől – kezdődően két ütemben zajlanak. Egy ideiglenes út létesítése már 2022. február 11-én megkezdődött és várhatóan egy hetet vesz igénybe - olvasható a közleményben.

A munkálatok ideje alatt lezárnak járműforgalmat lebonyolító útszakaszokat, parkolókat, s megváltozik a forgalmi rend a környező utcákban. A lakóházak és üzletek előtti járdaszakaszok – a munkaterülettől kordonnal elválasztva – a gyalogosok számára és az üzletek feltöltése érdekében folyamatosan használhatóak lesznek.

 

I. ütem

 

A kivitelezés I. ütemének ideje alatti ideiglenes forgalmi rend 2022. február 18-tól várhatóan május 27-ig tart.
A közműrekonstrukció 1. üteme alatt a Holló János utcának a Piac utca és Vármegyeháza utca közötti szakaszát, valamint a Petőfi téri szervizút Holló János utca és Iparkamara utca közötti szakaszát lezárják. 

 

A Vármegyeháza utcában kétirányú forgalmi rendet alakítanak ki, ezért az utcában található párhuzamos parkolóhelyeken tilos lesz a megállás. A tér területén egyirányú ideglenes zúzottköves utat hoznak létre, amely a Piac utca és az Iparkamara utca között biztosítja a járműforgalmat. Az ideiglenes út létesítése 2022. február 11-én kezdődött és várhatóan egy hetet vesz igénybe. A Petőfi téri üzletek részére a szervizút Iparkamara utca csatlakozásában rakodóterületet jelölnek ki. A kivitelezés ideje alatt a járművezetők parkolás céljából a Holló János utcai tömbbelsőben, a Petőfi tér 16/A előtti zsákparkolóban, az Iparkamara utcában, valamint a Piac utcának a Holló János utca és a Wesselényi utca közötti szakaszán kijelölt várakozóhelyeket vehetik igénybe.

 

A kivitelezés I. ütemének ideje alatti ideiglenes forgalmi rendhez kapcsolódóan 2022. február 18-tól március 18-ig a Piac utca és a Holló János utca csomópontját érintő közműrekonstrukció miatt a csomópontba a Piac utcán a Wesselényi utca irányából érkező gépjárműforgalmat ideglenesen a villamossínre vezetik rá.

A mellékelt térkép az I. ütemben bevezetendő forgalomkorlátozásokat ábrázolja

 

II. ütem
 

A kivitelezés II. üteme várhatóan 2022. május 30-án kezdődik és szeptember közepéig tart.

 

A II. ütem kivitelezési munkáinak ideje alatt a Petőfi tér 16/A előtti szervizút zsák részét lezárják. Az Iparkamara utca Petőfi tér felőli végét ugyancsak lezárják, az utcába történő be- és kihajtás a Varga utca irányából történhet. A kétirányú forgalom biztosítása érdekében az utcában megállási tilalom lép majd életbe. A Petőfi téri üzletek részére az Iparkamara utca végén rakodóterületet jelölnek ki. A kivitelezés ideje alatt a járművezetők parkolás céljából a Varga utcában, a Petőfi téri szervizútnak a Holló János utca és Iparkamara utca közötti szakaszán, valamint a Piac utcának a Holló János utca és a Wesselényi utca közötti szakaszán kijelölt várakozóhelyeket vehetik igénybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában