Különleges művészet

2022.02.27. 17:36

A testük volt a vászon a 4. Debreceni Tetováló Expón

Két napig berregtek a tűk a 4. Debreceni Tetováló Expón, a Debrecen Plázában.

Szombaton és vasárnap 44 standon hat ország 71 tetoválója mutatta meg, mit tud; hozott és a helyszínen készített tetoválások egyaránt a zsűri elé kerültek. Keszthelyi Zoltán, a Véda Rendezvényszervezés képviseletében elmondta, Szlovákiából, Ausztriából, Romániából, Dániából és Skóciából is érkeztek tetoválók. A 71 megjelent művész kelet-magyarországi rekordot jelent, eddig egy budapesti rendezvényen volt ennél több tetováló egy helyen. – Két évig kimaradt az expó, talán ezért is ekkora az érdeklődés, több ezren látogattak el a standokhoz. Nagyon rangos az idei esemény, Magyarországról is neves tetoválók vannak itt, gyönyörű munkák készültek, innen óriási eredmény díjat elvinni – tudatta.

 

A kétnapos rendezvényen a hozott és a helyben készült tetoválások versenyén túl többek között volt szeminárium a tetoválások ápolásról, a képzésről, de kérdezhették a tetoválót is. – Egyre minőségibb maga a tetoválás, ezek a tetoválók művészi színvonalon dolgoznak. Az emberek itt láthatják, hogy a tetoválás már nem kifakult, kizöldült feliratot jelent, hanem nagyon komoly, fénykép minőségű portrék készülnek – mutatott rá Keszthelyi Zoltán.

Hát, comb, kar, vádli – ki melyik testrészére álmodott meg újabb mintát. Az alanyok rutinosak voltak, nem most varratták magukra az első tetkót. Kalmár Pál vasárnap a combjára tetováltatott egy realisztikus, színes portrét. – Nincsenek kontúrok, színekből és árnyalatokból áll össze a tetoválás nagyon élethűen – mondta. Ő 1996-ban csináltatta az első tetoválását a hátára, azóta óriásit változott a szakma. – Olyan tűk, festékek, technikák és gépek vannak, melyekkel élethű tetkókat lehet készíteni. Az elsők még vastag kontúros, egyszerű, vonattól vonalig kiszínezett tetkók voltak – részletezte, miközben Szolnoki Éva folyamatosan dolgozott az újabb alkotáson. 

 

KD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában