Válaszolt az önkormányzat

2022.01.10. 10:00

Ősz óta vár a lehullott levél a Boldogkert utcában

A lakók elvégezték a maguk feladatát, most a parkfenntartón van a sor.

Forrás: Molnár Péter

Egy olvasónk azzal a panasszal fordult szerkesztőségünkhöz, hogy utcájukban, a Boldogkert utcában eltakarították, illetve kupacokba gyűjtötték a lakók a járdáról és az árokból a faleveleket, de a kupacokat csak a szél hordja széjjel jó ideje, mivel nem szállítják el. Kinek a feladata lenne az adott terület „levélmentesítése”? – kérdezte. 

 

A polgármesteri hivatal válaszában intézkedést ígért. „A közterületen a közbeszerzési eljárásban kiválasztott vállalkozó feladata a közterület gondozása, takarítása, zöldterület karbantartása. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a Kalotaszeg téren végeztet parkfenntartási munkálatokat, mely munkák részét képezi a gyepfelület gondozása, a lombhulladék összegyűjtése. A lombhulladék gyűjtésének ütemezése függ az évszakos aktuális időjárási viszonyoktól és a fafajtól. A lassú lehűlés miatt fokozatosan lehulló falevelek összegyűjtése, és az összegyűjtött lombhulladék elszállítása a vállalkozó ütemterve szerint történik. A Kalotaszeg téren történő lombhulladék összegyűjtése-, elszállítása érdekében a szükséges intézkedéseket megtesszük. 

 

Zsákkal segítenek 

 

Az ingatlan előtti közterület (ingatlan és úttest közötti zöldterület) fenntartása az ingatlantulajdonos feladata, ami magába foglalja a lombhulladék összegyűjtését, eltávolítását, azaz annak elszállítását is. Az ingatlan előtti közterület-fenntartáshoz hozzájárulva Önkormányzatunk minden évben ingyenesen biztosít a lakosok számára nagy méretű lombgyűjtő zsákokat, azzal a céllal, hogy tiszták, rendezettek legyenek a város közterületei. A kezdeményezés évről évre töretlen, idén az egyéni önkormányzati képviselők közreműködésével személyesen, több mint 200 ezer zsákot osztunk ki a debreceniek részére, amelyeket városszerte 40-50 helyszínen lehet átvenni. A lombgyűjtő zsákokat az adott városrészen esedékes lakossági hulladékszállítás alkalmával viszik el, a megtöltött zsákokat a hulladékgyűjtő edényzet mellé kell kihelyezni a szemétszállítási napokon” – közölte a hivatal. 

 

PSZ 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában