Saját gondozásukba vennék a lakók

2022.01.10. 09:49

Mi lesz a Honvéd utca és a Dózsa György utca sarkán lévő „senki földjével”?

Megoldást keresnek az ingatlan mögötti terület folyamatos karbantartására.

Forrás: Czinege Melinda

A Honvéd utca és a Dózsa György utca sarkán álló társasház lakói több képviselőt is megkerestek azzal, hogy a ház mögötti mintegy 150 négyzetméternyi terület a „senki földje”. Kéthavonta jönnek közmunkások, kicsit rendbe teszik, de egyébként az idő nagy részében elhanyagolt. Másrészt nem szeretnének oda parkolót; ez a lehetőség azért merült fel, mert szűkös a környéken a parkolókapacitás. A decemberi közgyűlésen az előterjesztések utáni kérdések sorában elhangzott, hogy a lakók esetleg vállalnák a terület megváltását, vagy bérleti díj fejében lekerítenék és gondoznák.


Válaszában Papp László polgármester kifejtette, hogy a közterület lekerítését nem tartja jó ötletnek. – Már csak azért sem, mert lehet, hogy Debrecenben sok ilyen igény fölmerülne, és ha ebben az egy esetben erre példát adunk, lehet hogy a város számtalan pontján jelentkeznének a lakosok, hogy a házhoz tartozó közterületet lekerítenék. Nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás, olyan szelepet nyithat ki, ami kaotikus helyzethez vezethet – hangsúlyozta a városvezető.

 

Együttműködést szeretnének 
 

Hozzátette, 

annak elvi lehetősége megvan, hogy a terület gondozását odaadja a közgyűlés tulajdonosi bizottsága egy használati megállapodással a társasház közösségének.

– Megkérem a városfejlesztési főosztályt, hogy készítsenek erről előterjesztést, nézzük meg a terület helyzetét. Természetesen, ha egy lakóközösségnek kérése van, nyugodtan megfogalmazhatja felénk, nyilván olyan döntést fogunk hozni, ami a városi szempontokat figyelembe veszi, de soha nem zárkózunk el a közösségekkel való együttműködéstől – mondta. 

 

SzT 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában