Az építési munkák 2018-ban kezdődtek

2022.01.30. 11:41

Közművesítési támogatást lehet igényelni Hajdúhadházon

Befejeződött a szennyvíztelep és a szennyvízhálózat fejlesztése.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

– Múlt év végén befejeződött a szennyvíztelep és a szennyvízhálózat fejlesztése városunkban. Rá lehet kötni az új hálózatra, a rákötéshez önkormányzati támogatást is lehet igényelni, mely feltételeinek egyszerűsítéséről döntöttünk képviselőtársaimmal – tudatta Csáfordi Dénes közösségi oldalán. A polgármester felidézte, az építési munkák 2018-ban kezdődtek.

A fejlesztés megvalósítása a tervezettnél több időt vett igénybe, akadtak nem várt nehézségek.

– A hálózat új szakaszait és elemeit, illetve azok működését jelenleg próbaüzem során vizsgálják. Ebben az időszakban már lehetséges, sőt kívánatos is a háztartások rákötése. A próbaüzem időszakában, mely február végéig tart, az új csatlakozóknak nem kell díjat fizetni. A rákötéshez nem szükséges műszaki tervdokumentáció. Nem kell terveket készíttetni. Az új üzemeltető, az ÉRV ZRt. tájékoztatója alapján, szakember közreműködésével ajánlott kiépíteni a csatlakozást. Ez hatalmas könnyebbség a korábbi időszakhoz képest – fogalmazott.

Az önkormányzat rendkívüli települési támogatás keretében  közművesítési támogatás igénybevételére ad lehetőséget.

A közművesítési támogatásra az jogosult, akinek a háztartásában az egy főre jutó nettó havi jövedelem nem haladja meg a 99 750 forintot, s aki a Hajdúhadház város közigazgatási területén lévő lakás vagy lakóház tulajdonosaként, az ingatlan közművesítése érdekében ivóvízbekötést vagy szennyvízbekötést valósít meg. A közművesítési támogatás igényelhető összege 100 ezer forint. A támogatásról bővebb felvilágosítás, további információ a Hajdúhadházi Polgármesteri Hivatal Szociális Irodájában (4242 Hajdúhadház, Mester utca 26.) kérhető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában