Debrecen

2022.01.06. 16:57

Díjazták a Debreceni Egyetem több kutatóközpontját

Forrás: Csortos Csaba/ Pécsi Tudományegyetem

A Debreceni Egyetem több kutatóegysége is szerepel a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) legjobb 50 infrastruktúrával rendelkező hazai kutatóhelyet bemutató listáján; a kiváló minősítésről szóló okleveleket Palkovics László innovációs és technológiai miniszer adta át Pécsett még decemberben – írja a hirek.unideb.hu. A honlap szerint a cívisvárosi intézmény kutatási infrastruktúrái közül az elismerést a Kelet-magyarországi Kémiai Analitikai és Molekulaszerkezet Kutatási Központ, a Magyar Celluláris Képalkotó Euro-BioImaging Node, a Magyar Orvosi és Preklinikai Képalkotó Euro-BioImaging Node, az Agrár és Élelmiszer Innovációs Debreceni Egyetemi Kutatási Infrastruktúra, a DE BMBI Proteomika Szolgáltató Laboratórium, valamint a DE Atommagkutató Intézet Anyagtudományi Kutatóhálózata érdemelte ki. „Kiváló Kutatási Infrastruktúra” címet kapott továbbá az Atommagkutató Intézet több kutatóegysége is.

Forrás: Csortos Csaba/ Pécsi Tudományegyetem

Palkovics László innovációs és technológiai miniszer a nemzetközi kutatói együttműködések közül kiemelte a MIT Catalyst programját. – A Debreceni Egyetem koordinálásával a projekt teljes egészében lefedi Közép-Európát. A program sikeres időszakon van túl, hiszen a több mint 100 projektből 15 a második szakaszába lépett.

Forrás: Csortos Csaba/ Pécsi Tudományegyetem

A jelenleg csak az egészségtudomány területén működő Catalyst program kibővítéséről már tárgyalunk az MIT-vel – hangsúlyozta a tárcavezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában