Újabb fejlesztések

2022.01.21. 10:53

Bodaszőlőt is érintette a város útfejlesztése

Tizenhárom utcát újítottak fel mintegy három és fél kilométeres hosszúságban.

Szilárd burkolatot kapott a Vákáncsos utca is | Fotó: Tiba István/Facebook

Hajdúböszörmény történetében eddig példa nélküli volt az elmúlt egy hónap útfejlesztési programja. Az önkormányzat 440 millió forint kormányzati támogatást nyert úthálózatának korszerűsítésére és föld­útjainak stabilizálására. Az összegből tizenhárom utcát újítottak fel mintegy három és fél kilométeres hosszúságban. – A fejlesztések Hajdúböszörmény-Bodaszőlő településrészt is érintették. Itt csaknem 110 és fél millió forintból a Csonkatorony és a Vákáncsos utcák földút stabilizációját oldották meg összesen mintegy két kilométer hosszúságban – tájékoztatott lapunk megkeresésére a helyhatóság sajtóosztálya. 

 

Kérdésünkre válaszolva hozzátették: az előző évben a közmunkaprogramban a Hegyes utcán 600 méteren zúzottköves és daráltbeton útalapot készítettek. A településrész további fejlesztésének lehetőségét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban is vizsgálják a pályázatok előkészítésekor. 

 

BS 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában