Kiállítás

2022.01.21. 13:02

A világ dolgait százharminchatféleképp látják

Ismét vizsgakiállítást tudott rendezni a világjárvány miatti két év kihagyás után a hajdúszoboszlói Szabó László Alapfokú Művészeti Iskola.

Forrás: Tóth Imre

Színgazdagság, a témák sokfélesége, változatos technikák vonzzák a tekintetet a művelődési központ galériájában január 20-án megnyílt tárlaton. A fennállásának 21. évébe lépett intézmény 136 képzőművészeti tanszakos diákja mutatja meg a látogatóknak tehetségét, szemléletmódját, az az odafigyelő szaktanárok útmutatásával megszerzett tudását.


Forrás: Tóth Imre

Tárlatmegnyitójában Czeglédi Gyula polgármester rámutatott, milyen fontos, hogy ezeknek a gyerekeknek az egyéni karaktere kialakulhasson, s ehhez jó háttér a pedagógusok törekvése, az iskola családias légköre

Forrás: Tóth Imre

A világ most talán nagyon egysíkúnak és egyhangúnak tűnhet, de a képek mást sugároznak. Az ebből a nyomasztó állapotból való szabadulás érzését nyújtják, színes, élményteljes, igazi gyermeki munkák lettek kiállítva - mutatott rá Szoboszlainé Kádár Anikó, az alapítványi fenntartású művészeti intézmény igazgatója. A 20. jubileumát megkésve, de idén megünnepli az iskola, két nagyszabású kiállítással is készülnek, karöltve a városi művelődési központtal.

A féléves vizsgakiállítás február 20-ig ingyenesen megtekinthető. 

Tibai Irma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában