Borzalmas szerkó, példás kezdeményezés

2021.12.11. 14:01

Ronda pulcsis futók jótékonykodtak Debrecenben – fotókkal

Hatodik alkalommal gyűjtöttek ajándékot rászorulóknak a karácsonyi ronda pulcsis futók Debrecenben.

Forrás: Kiss Annamarie

Sport, szórakozás és jótékonyság – mindez egy helyen és egy időben. A karácsonyi ronda pulcsis futás évek óta kedvelt rendezvény a helyiek körében, most szombaton is mintegy százötvenen csatlakoztak a kezdeményezéshez.

 

Még a hétvégi ebéd előtt ennyien vállalkoztak arra, hogy a decemberi csípős hideg ellenére is ledobják a meleg nagykabátot és helyette a legcsúnyább karácsonyi mintás pulóverükben kocognak a Nagytemplom lábánál.

Színes, kötött és giccses mintás darabok, hóbortos fejfedők kerültek elő a gardrób mélyéről, de volt, aki Mikulásnak vagy éppen krampusznak beöltözve indult a bevállalt táv teljesítésére. Bár messziről mókásnak tűnhetett a belváros szívében a fertelmes szettekben bemelegítést végzők tábora, a céljuk annál inkább komoly volt. A mosolygós arcokat látva persze egyértelmű, hogy jól szórakoztak a kezdeményezéshez csatlakozók, de nem a mulatás volt a valódi okuk a megjelenésre.

 

– A jótékonyság miatt csatlakoztam a futáshoz, egyébként nem szoktam és nem is szeretek futni – osztotta meg lapunkkal Pallás Noémi.

 

De ugyanezért érkezett Őszi Réka is, aki férjével és kisgyermekével együtt csatlakozott a rendezvényhez. A családanya hozzátette azt is, hogy a ronda pulcsit is csak az alkalomra „turkálta”.

 

Nagy-Lakatos Lívia, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. kulturális menedzsere elmondta: a futók tárgyi adományaikkal a Debreceni Karitatív Testület munkáját segítették. 

 

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában