a szeretet jegyében

2021.12.03. 16:25

Mikulásajándékkal lepte meg a Karitatív Testület az Immánuel Otthont

A fogyatékos emberek világnapja alkalmából a szervezet képviselői – a Reál Hungária Élelmiszer Kft. felajánlásának köszönhetően – ajándékot adtak át a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona, Általános Iskolája és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskolájának december 3-án.

Fotó: Karitatív Testület

Mint a Karitatív Testület közleményéből kiderül, a cég 900 ezer forint értékben összesen 600 mikuláscsomagot ajánlott fel, melyekből 72-vel az Immánuel Otthon gondozottjainak okoztak örömet.

Amint az Immánuel Otthonban zajlott átadás kapcsán Győri Zsófia, az intézmény igazgatója elmondta, nemcsak konkrét ajándékoknak örülnek, hanem annak is, ha mások kíváncsiak rájuk, gondolnak rájuk. Az érkező vendégeknek az ilyen alkalmak keretében kicsit jobban meg tudják mutatni magukat, s ezek nyomán a találkozások nyomán mind az otthon lakói, mind a vendégek gyarapodnak, gazdagodnak lélekben. Minden ünnepre – így az adventre és a karácsonyra is – hosszasan szoktak készülni, így már hetekkel ezelőtt elkezdődtek a karácsonyi ünnepség próbái. Bár a járványhelyzet erre is rányomja a bélyegét, arra törekszenek, hogy az intézményben teljes értékű ünnepet tudjanak megélni a gyerekek és a munkatársak.

Fotó: Karitatív Testület

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke szerint az Immánuel Otthonban nagy-nagy szeretettel, odafigyeléssel gondozzák és nevelik a fogyatékkal élő gyermekeket. Megható és szívmelengető élmény egy-egy látogatás során bepillantást nyerni ebbe a szeretetteljes kis világba, s látni, hogy az ajándékok milyen őszinte örömet okoznak. A Debreceni Karitatív Testület társelnöke úgy véli, a fogyatékkal élő emberek érezhetik, hogy gondoskodó közösség áll mögöttük, hiszen az elmúlt tíz évben a magyar kormány is számos esetben, jelentős mértékben segítette, támogatta őket, illetve gondozásukat.

Fotó: Karitatív Testület

A Debreceni Karitatív Testület a mostani felajánlásból még Covid-árvákhoz, a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ debreceni székhelyű lakásotthonaiban élő gyerekekhez, a Debreceni Javítóintézet fiataljaihoz, valamint a testület által támogatott családok gyermekeihez juttatja el a csomagokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában