Fenntartható és takarékos lesz

2021.12.01. 15:00

Megújul a sárándi közvilágítás

Immár zöld utat kapott a közvilágítás korszerűsítése a településen – erről Dézsi András polgármester adott hírt kedden a község hivatalos közösségi oldalán. Azt írta, az előkészítés és a tervezés zajlik, a korszerűsítés 2022 júniusáig befejeződik. A kivitelező cég lecseréli és bővíti az elöregedett, korszerűtlen lámpatesteket.

Sáránd közigazgatási belterületén jelenleg 319 elavult lámpatest van, a kivitelezést követően 448 LED-lámpatest lesz, amelyeknek az energiafogyasztása kisebb, de a jelenleginél jobb fénytechnikai paraméterekkel rendelkeznek – részletezte a településvezető. Tájékoztatása szerint a kivitelező cég előfinanszírozza a teljes beruházást, a költségei a korszerűsítés következtében az önkormányzatnál keletkező energiadíj-megtakarításból térülnek meg. A szerződés és annak részletei a hivatalban megtekinthetők.

– Minden villanyoszlopra új, korszerű LED-es lámpatestek kerülnek fel 2022-ben, és oda, ahonnan korábban leszerelték, vissza fogjuk szereltetni. Az önkormányzat elvárja, hogy a közvilágítás megvilágítási szintje és a bevilágított felület nagysága a jelenlegi hálózatéhoz képest jobb legyen, ennek következtében a lakosság biztonság- és komfortérzete javuljon – írta közleményében a polgármester.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában