Közbeszerzés

2021.12.02. 17:02

Indulhat a Püspökladány–Biharkeresztes vasút villamosításának hitelesítési eljárása

Fővárosi cég végzi az engedélyeztetést.

Nettó 363 millió forintért egy budapesti cég végezheti a Püspökladány–Biharkeresztes vasút villamosításának hitelesítési eljárását – derül ki a Közbeszerzési Értesítő december 2-ai számából.

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a Püspökladány–Biharkeresztes szűk keresztmetszet kiváltása és villamosítása projekt megvalósítása során 55,6 kilométer hosszú, egyvágányú pályán villamosítanak; új, villamosvontatási alállomást létesítesítenek Berettyóújfalu térségében; a felsővezetéki oszlopsoron fényvezetőszálas kábelt építenek ki; a nyíltvonalakon és a vonalszakasz 4 állomásán (Báránd, Sáp, Berettyóújfalu, Biharkeresztes) a 100 km/h sebességet visszaállítják a 225 kN tengelyterhelés biztosításával. Továbbá állomásokat részlegesen átépítenek, új elektronikus biztosítóberendezés és utastájékoztató rendszer épül, átalakítják a térvilágítást; utasforgalmi és üzemi célú épületek készülnek.

A különböző hazai és európai előírásoknak megfelelő hitelesítési eljárásokat kell a mostani közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevőjének elvégeznie, tanúsítványokat beszereznie, megfelelőségértékelési eljárásokat végigvinnie, a szükséges műszaki dokumentációt összeállítania.

HBN