Fotókkal

2021.12.18. 13:42

Halápi és székely variációk, két disznóra

Visított a malac, majd gőzölgött a forró hagymás vér szombat délelőtt a halápi sportpályán.

Forrás: Czinege Melinda

A városrésziek a Halápon a Gyermekekért Egyesület tizedik születésnapját ünnepelték disznóvágással. A Naplónak a sürgés-forgás közben Berekméri Dalma elnök elmondta, hogy külhoni magyar vendégek is érkeztek a jeles fordulóra. – Az egyik disznót  halápi módon dolgozzuk fel, a másikból Gyergyószárhegy küldöttsége szárhegyi módra készít finomságokat – fejtette ki. Megtudtuk azt is, hogy a csípős idő ellenére megfogadták, addig senki nem mehet haza, míg az összes étel el nem fogy. Haláp közössége első látványdisznóvágását rendezte meg, hagyomány mégis bőven akadt, szalmával perzseltek, Heit Lóránt zenekara hegedűszóval csalogatta koccintani a népet, míg az eszem-iszom háziasszonya hájastésztával kínálta a jelenlévőket. Köztük volt Pósán László országgyűlési képviselő is, aki úgy véli, Haláp egyébként is összetartó közössége ezzel a délelőttel remélhetően új hagyományt teremt a városrészben.

Ha a hideg miatt nem is terveztek egész napos programot, a családokat azért nem hagyták mulatság nélkül a szervezők, így a toroskáposzta és a húsleves elkészültéig Liszter Sándor és a Vadrózsák, Pintér Tímea és Somogyi András humorista előadása szórakoztatta őket.

 

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában