Fotókkal

2021.12.09. 11:36

Hajdúhadházon szoboravatással indult a városnapi rendezvénysorozat

A városi összetartozást, a közös munka eredményességét jelképezi az új park.

Forrás: Kiss Annamarie

A város szívében, a Mester utca és a Széchenyi utca kereszteződésében alakított ki a hajdúhadházi önkormányzat pihenőparkot, központjában Bocskai István mellszobrával. Az új közösségi tér érdekessége, hogy az önkormányzat saját vállalkozása építette a helyi szakközépiskola kőműves tanulóinak közreműködésével.

Fotó: Kiss Annamarie

– Jó olyan településre jönni, ahol azt lehet látni, hogy a polgármester és a képviselő a szívén viseli az adott településnek a sorsát, és nemcsak egy várost tartanak össze, hanem egy közösséget is építenek, kovácsolnak össze – fogalmazott köszöntőjében Szentkirályi Alexandra a csütörtöki átadóünnepségen. A kormányszóvivő hangsúlyozta, a közösség ereje nem csak helyben, de országos mértékben is eredményességre tud vinni. Mint fogalmazott: ha közös erővel igyekszünk előre menni, akkor a legnagyobb nehézségek is legyőzhetők.

Fotó: Kiss Annamarie

– Természetesen nemcsak arról van most sem szó, hogy a meglévő eredményeket szeretnénk továbbvinni, hanem amiket az elmúlt 10-12 évben közösen, egy országként, egy nemzetként elértünk, meg is kell tudnunk védeni – hangsúlyozta. Példaként említette a családi otthonteremtési kedvezményeket, a rezsicsökkentést, a Magyar Falu Programot és a 13. havi nyugdíj visszaépítését is.

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott: a magyar kormány a vidékre, mint aranytartalékra tekint, hiszen erős vidék nélkül nincs erős Magyarország, ezért az innovációkat és a fejlesztéseket a továbbiakban is támogatni fogják.

– Bocskai fejedelem büszkén tekinthet le Hajdúhadház városára, és örömmel konstatálhatja, hogy jól tette, amikor 1605-ben 9254 hajdúvitézt megnemesített, letelepített, és többek között Hadház települést is felemelte a hajdúvárosok későbbi sorába – mondta beszédében Tasó László, a térség országgyűlési képviselője, aki, mint fogalmazott: a hajdúkra jellemző makacsság és kitartás nélkül nem érte volna el az elmúlt évek eredményeit a város. 2010 óta 11 milliárd forint fejlesztési támogatást nyert el az önkormányzat.

Fotó: Kiss Annamarie

– Közel 800 millió forint érkezik most a választókerületbe év végére, hogy a települések be tudják nyugodtan fejezni még a hiányzó utcák aszfaltozását, a járdák építését, vagy éppen a parkok létrehozását – emelte ki Tasó László

– Itt állunk Hajdúhadház belvárosában, de most nem a nagy Bocskai téri parknál, hanem egy kisebbnél, amely most épült, és legalább olyan kedves lesz a szívünknek, mint az összes többi, amit az előző években közös munkával létre tudtunk hozni. 2010-ben nagy elképzelésekkel, hatalmas lendülettel, nagyon határozott célokkal indultunk el. Azért utalok vissza most erre, hiszen azóta dolgozunk együtt, és a közös munkánknak nagyon sok, kézzelfogható eredménye született ez idő alatt – fogalmazott beszédében Csáfordi Dénes polgármester.

A városvezető felidézte, tizenegy évvel ezelőtt azt a célt tűzték ki, hogy egy élhető várost alakítsanak ki. Az eltelt évek alatt épült összesen 11 park, 4 játszótér, kondipark, bringapark, mely utóbbit ebben az évben adták át, és jelenleg is 13 helyszínen folyik építőipari beruházás Hajdúhadházon.

Fotó: Kiss Annamarie

– Ha a közterületeink rendben vannak, az azt mutatja, hogy rend van a városban is – hangsúlyozta Csáfordi Dénes. Az új parkban íves pihenőpadot, ülőpadokat, térköves járdát építettek és egy kerékpártárolót helyeztek ki. Környezetébe örökzöldeket és lombhullató fákat ültettek.

December 9. és 12. között rendezi meg városnapi programsorozatát Hajdúhadház, melynek részeként többek között kosárlabda gálára, koncertre, jótékonysági vásárra és ünnepi testületi ülésre is várják az érdeklődőket.
 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában