Körbenéztünk

2021.12.27. 13:14

Étel-ital és jég – advent utáni életkép a debreceni főtéren

A korcsolyapálya melletti pavilonoknál frissensültek és forró italok is beszerezhetők.

Fotó: Vass Attila

Az adventi kirakodóvásár december 23-i végeztével a debreceni Csapó utcán és a Dósa nádor téren is lebontották már a kereskedők pavilonjait.
 

Ennek hatására az arra járók meglepve tapasztalhatták, hogy milyen hamar eltűntek az előzőleg élettel teli, fényló üzletek. Aki karácsonykor ellátogatott a Kossuth térre, azt is láthatta, hogy nemcsak a műjégpálya működik továbbra is, hanem a közelében (az Aranybika vonalában) több pavilon is megmaradt, és szinte ugyanúgy zajlik a kiszolgálás, mint az adventi időszakban.

Fotó: Vass Attila

 

Vízkeresztig díszkivilágítás
 

Az árussoron húsok, lángosok, lepcsánkák, valamint forró csokoládék és borok is beszerezhetők, akár a korcsolyázás élményével is egybekapcsolva. Mindeközben szól a kellemes zene, és esténként természetesen továbbra is gyönyörködhetünk még az ünnepi díszkivilágításban, melynek az utolsó napja várhatóan 2022. január 6-án, vízkeresztkor van.
 

A hétfő déli ottjártunkkor egy könyves bódé is nyitva volt, de egyébként már nem az ajándéknak valók jellemzik a fő kínálatot. A műjégpálya pedig – a debreceniadvent.hu cikke szerint – január 31-ig immár belépőjegy váltásával vehető igénybe.

Fotó: Vass Attila

 

VA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában