Fejlesztés

2021.12.20. 13:56

Elkezdődik a bölcsőde építése Hajdúszoboszlón

Két csoportszobával indulhat jövőre az új intézmény.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Hamarosan elindulhat Hajdúszoboszlón egy új bölcsőde építése. A Közbeszerzési Értesítő hétfői száma arról tájékoztatott: debreceni cég végzi majd a kivitelezési munkálatokat.

 

A város önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert támogatást egy új, 26 férőhelyes bölcsődeépület kialakítására a Rákóczi utca 70. Száma alatti területen.  

 

A nyertes kivitelezőnek feladata a Hajdúszoboszlói Gyermeksziget Bölcsőde 26 fő befogadására alkalmas tagintézményének közel 500 négyzetméter alapterületű épületének megépítése. A bölcsőde egy 12 fős és egy 14 fős csoportszobával épül. Ezek mellett kialakítanak benne többek között gyermekkocsi-tárolót, akadálymentes mosdót a szülők részére, gyermeköltözőket, fürösztő-biliző helyiségeket, tárolókat, játszóteret, valamint irodákat, étkezőt, foglalkoztató szobát és a szükséges személyzeti helyiségeket.

 

Ezeken felül elvárás a korszerű épületvillamossági és épületgépészeti rendszerek kiépítése, illetve parkolók kialakítása a dolgozók, szülők és a mozgáskorlátozottak számára.  

 

Szintén a kivitelező feladata a játszóudvar kialakítása öntözőberendezéssel, párakapuval, telepített játszóeszközökkel és kisebb műanyag játszóeszközökkel és növénytelepítéssel. Elvégzendő továbbá minden olyan feladat, amely az építmény létrehozásához, rendeltetésszerű és biztonságos használatához, illetve a későbbi gazdaságos üzemeltetéshez, fenntartáshoz szükséges, mint például járdák, kerítés, kapubejárok, kerékpártárolók építése. A munkálatok összköltsége közel nettó 210 millió forint, a vállalkozási szerződést december 10-én írták alá a felek. A nyertes vállalkozónak 12 hónap áll rendelkezésre a kivitelezés elvégzésére, így várhatóan a következő év végéig elkészülhet az új bölcsőde. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában