Egymilliós pályázat

2021.12.14. 08:29

Drónt és 3D nyomtatót is vett az Ady-gimi

A foglalkozások a természettudományos látásmód fejlődését segítették.

A 7. osztályosok az újonnan vásárolt 3D nyomtatóval is megismerkedtek | Forrás: Debreceni Ady Endre Gimnázium

Természettudományi és matematikai ismeretek élményszerű elsajátítását célozta az a pályázat, mely több mint egymillió forint értékben valósult meg a Debreceni Ady Endre Gimnáziumban. A program tavaly novemberben indult és ez évben zárult le, s a gimnázium 7. a osztályos tanulói vettek részt benne. 


Dobránszky Sándor intézményvezető a Naplóval megosztotta, a tanórán kívüli foglalkozásokon matematikából logikai feladatokat oldottak meg a diákok, míg a természettudományos tantárgyakat átölelő kísérletes tevékenységekkel a levegő, a víz és a talaj tulajdonságait vizsgálták. – A diákok így gazdagították ismereteiket a fizika, kémia és földrajz tantárgyakból. A pályázat két kirándulást biztosított az osztály számára, ezek az élővilág mélyebb megismerését segítették – részletezte. A tanulók elsőként Nyíregyházára utaztak, ahol az állatparkban és a múzeumfaluban különleges élményekkel gazdagodtak. Szeptemberben Hortobágyra kirándultak, a madárvilág rejtelmeivel ismerkedtek meg közelebbről a Madárkórházban és a halastavaknál, de a gyerekek a debreceni Agóra Tudományos Élményközpontban is eltöltöttek egy projektnapot. Az intézményvezető kiemelte, a tanulmányi kiránduláson a szülőknek is lehetőségük volt bekapcsolódni a programokba. 


– A pályázat megvalósítása elérte a kitűzött célokat, az osztály tagjai a tanórán gazdagították, mélyítették matematikai és természettudományos ismereteiket, a foglalkozások hozzájárultak a komplex természettudományos látásmód fejlődéséhez, a logikus és kritikus gondolkodáshoz. A természettudományos kompetencia fejlesztése mellett az osztály kommunikációs, anyanyelvi, szociális és digitális kompetenciái is fejlődtek. A gyerekek örömmel, érdeklődve vettek részt a pályázat megvalósításában – összegezte Dobránszky Sándor. 

Tájékoztatása szerint az elnyert több mint egymillió forintból nagy értékű eszközöket is vásároltak, többek között 3D-s nyomtatót és egy drónt. 

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában