ünnep

2021.12.05. 17:01

A második gyertyát is meggyújtották Debrecen adventi koszorúján

Advent második vasárnapját is sokan ünnepelték élőben.

Fotó: Molnár Péter

Meggyújtották a második adventi gyertyát is vasárnap, a Nagytemplom mögötti Emlékkertben. Az eseményen – a hideg idő ellenére is – megannyi érdeklődő vett részt.

Puskás István, Debrecen alpolgármestere elmondta, a reménység gyertyáját gyújtották meg. – A gyertyák sorban való felgyulladása jelképezi az idő múlását, azt, hogy haladunk az ünnep felé. Emellett pedig a közösséghez tartozást is, soha ne felejtsük el, nemcsak a család, de egy nagy közösség is készülődik az ünnepre. A múlt, a jelen, és a jövő is ott van a gyertyák meggyújtásában – mondta, reménykedésre biztatva mindenkit. Az alpolgármester hangsúlyozta, az Advent üzenete pontosan az, hogy legyen bármilyen nehéz helyzetben is van az ember, a jó idővel megérkezik, ezt pedig türelemmel kell várni.

Sipos Barnabás, a Debreceni Szentháromság Magyar Ortodox Egyházközség parókusa úgy fogalmazott, korunk egyik nagy kísértése a félelem. – Mindannyian ki vagyunk téve ennek a fenyegetésnek, féltjük szeretteinket, barátainkat, a világot, és magunkat is – emelte ki, hozzátéve, nem szabad félelemben élni, hiszen az Advent célja is az, hogy újra, és újra legyőzzük azt.

Asztalos Richárd, a Debreceni Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze örömét fejezte ki, hogy szép számmal jelen tudtak lenni az eseményen a hívők. – A gyertya igazi Krisztus szimbólummá válik számunkra. Gyenge a fénye, mégis igyekszik az ember a meggyújtott gyertyát nem elrejteni, hanem az örömhírét kifejezni vele. Hogy rámutasson általa, kire is várunk, magára a világ világosságára – összegezte, hangsúlyozva, a legsötétebb időszakokban is van, aki vezet bennünket.

PSZ

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/fellobbant-az-elso-gyertya-egnek-az-adventi-fenyek-debrecenben-5872961/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában