Közgyűlés

2021.11.06. 13:43

Pénzt különítettek el Nádudvaron a gyerekek nem kötelező védőoltásaira

Összesen 17 napirendi pontról döntött a kisváros képviselő-testülete csütörtök délután.

Fotó: illusztráció / MW-archív

Fotó: Pesti Tamás

A települési támogatásokról szóló rendelet módosításával az ivartalanítás, a nem kötelező védőoltások támogatása mellett a polgármester méltányossági körben hozott döntéseinek szabályozását pontosították.

A téli síktalanítással kapcsolatosan is módosítottak: hétköznap és munkaidőben a helyi közterületeket rendben tartó Nádudvari Nonprofit Kft. végzi a rendeletben meghatározott feltételek figyelembevételével, de hétvégén, munkaszüneti napon és munkaidőn túl ez már az ingatlantulajdonosok kötelezettsége.

Megszavazták, hogy a 75 évet betöltött egyedülálló és egyedül élő helyi lakosok által használt legfeljebb 60 literes szemétgyűjtő kukák közszolgáltatási díját az önkormányzat átvállalja.

Az önkormányzat idei költségvetésében szükséges belső átcsoportosításokról is döntött a testület. Erre egyrészt az önkormányzati ingatlanvásárlások miatt volt szükség. A tervezett fejlesztési területeken vannak magántulajdonban álló ingatlanok, ezek megvásárlására szükséges fedezet. Konkrétan a Jókai úti „Szemes ház” vásárlásához hatmillió forintot csoportosítottak át a tartalékalapból a beruházási előirányzatok ingatlanvásárlás tételére. Másrészt a nőstény kutyák és macskák ivartalanítási költségeire különítettek el az idei hónapokra félmillió forintot, illetve a nád­udvari gyermekek nem kötelező védőoltásainak támogatására szintén félmilliót. Jövőre ugyanerre már kétmillió forint lesz betervezve.

Fotó: illusztráció / MW-archív

Négy napirend is a Napfény Óvoda és Bölcsődéről szólt. A honvédelmi intézkedési tervének felülvizsgálata a személyi állomány változása miatt volt szükséges. A tavalyi nevelési évéről szóló beszámolót és az annak alapjául szolgáló intézményi nevelési munkát is elfogadták. Ahogy az idei nevelési évre vonatkozó munkatervét is, amely akár heti, napi szintre lebontva is meghatározza azt a munkát, amely az óvodások fejlődését szolgálja. Továbbá pedagógiaprogramjukat is jóváhagyták. Ezen alapdokumentumuk a gyerekek nevelésének elveit, gyakorlatát sorjázza, ennek alapján készül el a munkaterv. Az óvodai és bölcsődei házirendet is elfogadták. Továbbá a bölcsőde mellett működő érdekképviseleti fórumba a képviselő-testület mint fenntartó delegálta dr. Réz Szilvát, aki eddig is ellátta ezt a feladatot.

Marján László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában