új környezetben

2021.11.04. 18:20

Megújult az orvosi rendelő Hajdúdorogon

Közel 100 millió forintot nyert Hajdúdorog az orvosi rendelőjének felújítása TOP-os pályázaton, ehhez még 30 millió forint többletforrást biztosított a kormány.

Fotó: Kiss Dóra

A fejlesztést megelőzően két háziorvosi és két fogorvosi rendelő, valamint ügyeleti ellátás működött laborral és fizikoterápiával a Nánási út 8. szám alatt található létesítményben. A pályázat eredményeként a meglévő épület tetőterében több helyiséget alakítottak ki, többek között két orvosi rendelőt, melyek szakorvosi, illetve mozgó szakorvosi rendeléseknek adhatnak helyet, valamint öltözők, adminisztrációs helyiségek és vizesblokkok is megtalálhatók az emeleten. A pályázat keretében a homlokzati és tetőtéri hőszigetelés, napelem telepítése, a tetőszerkezet átépítése, héjazatcsere, valamint korszerű orvosi eszközök és egyéb irodai berendezések beszerzése is megvalósult. A kivitelezés tavaly novemberben kezdődött, idén májusban fejeződött be, ünnepélyes átadását pedig csütörtök délután tartották.

Jó úton a település

Horváth Zoltán polgármester arról beszélt, ne vegyük természetesnek az effajta átadókat, hiszen azokat mindig rengeteg munka előzi meg. Mint mondta, nincs ez másként az orvosi rendelő esetében sem. Az épület fejlesztésére elnyert közel 100 millió forintos pályázati összeg kapcsán elmondta, az építőiparban tapasztalható áremelkedések következtében volt szükség a többletforrásra. Felidézte, idén ez a harmadik átadóünnepség a településen, hangsúlyozta: nincs még vége. A helytörténeti gyűjtemény energetikai korszerűsítésének átadása még várat magára. – A TOP-os források kapcsán még két nyertes pályázatunk van: a csapadékvíz-elvezetésre mintegy 200 millió forintot, a leromlott városi területek rehabilitációjára pedig majd’ 500 millió forintot nyert az önkormányzat – tudatta a polgármester.

Kívülről is megszépült az orvosi rendelő épülete | Fotó: Kiss Dóra

Tiba István országgyűlési képviselő felidézte, az előző képviselő-testület nyerte el a forrást a rendelő felújítására, s két évvel ezelőtt volt egy közbeszerzés, amely már akkor annyi bekerülési költséget tartalmazott, amiből most megvalósult a beruházás, hozzátette: akkor még nem volt áremelkedés. – Volt egy választás, ahol Hajdúdorog lakossága nagyon helyesen döntött. Elindította a települést azon az úton, amire az itt élők többsége jogosan régóta vágyott. A jelenlegi képviselő-testület vállalta azt, hogy azt a közbeszerzést érvénytelenítette és újat írt ki, amire kedvezőbb ajánlatot kapott. Most egy olyan épületet adunk át, ami kevesebből valósult meg, mint az első közbeszerzés. Ez nem az első olyan beruházás, aminek ez volt a sorsa – mondta. A képviselő szerint az elmúlt időszak azt bizonyítja, a város rálépett arra a fejlődési útra, amin a szomszédos települések már rég elindultak. – Egy új időszak elé nézünk minden szinten, az ország életében is. Ki-ki eldöntheti, hogy ez az irány jó-e. Ami nagyon fontos, hogy a 2021-2027-es fejlesztési ciklusban óriási lehetőségek nyílnak meg a városok előtt, itt, Hajdúdorogon is van még teendőnk – szögezte le.

Tasi Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke is kitért arra, hogy nem tudtak zöld ágra vergődni az előző városvezetéssel, azonban hátrányt nem szenvedett a település, ezt az a 2 és fél milliárd forintnyi a TOP-os forrás is bizonyítja, amit Hajdúdorog város kapott.

KD

Borítókép: Török Tamás (balról), Tasi Sándor, Horváth Zoltán és Tiba István az átadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában