Fejlesztés

2021.11.22. 14:00

Megújul a bagaméri művelődési ház

Csaknem 300 millió forintos útfelújításra is nyújtott be pályázatot az önkormányzat.

Két nagyobb beruházása is megvalósul a következő év végére Bagamér önkormányzatának. A részletekről Erdős Tibor polgármestert kérdeztük. – A Magyar falu programban nyertünk 25 millió forint támogatást a művelődési házunk belső felújítására, amelynek része többek között a vizesblokk fejlesztése. Ennek befejezési határideje a következő év vége, a kivitelezés 2022-ben kezdődik – ismertette a településvezető. A pályázat része 2 millió forint eszközbeszerzés, amelyből az intézmény hangosítását fejlesztik, illetve 3 millió forint támogatásból egy alkalmazott egyéves foglalkoztatását teszik lehetővé majd.

Traktor, sószóró és út is

Szintén a következő év eredménye lesz egy új, fedett piac­csarnok kialakítása, melyre a Vidékfejlesztési Programban nyert támogatást a település. A beruházás teljes költsége megközelítőleg 110 millió forint. – Szintén a Magyar falu programban 15 millió forintot nyertünk egy új összkerékhajtású kistraktor, hozzá pótkocsi, homlokeke, homlokrakodó és sószóró gép beszerzéseire is. Ezeket még idén leszállítják az önkormányzatnak – sorolta Erdős Tibor. A településvezető tájékoztatott arról is, hogy a Vidékfejlesztési Programban nyújtottak be pályázatot egy külterületi út felújítására. Ennek összköltsége 300 millió forint. Jelenleg a támogatási kérelmük elbírálására várnak. – Ezek olyan irányaink, céljaink, amelyeket a Magyar Kormány támogatása nélkül, önerőből nem tudtunk volna megvalósítani – hangsúlyozta Erdős Tibor.

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában