Életmódváltás

2021.11.16. 21:18

Finomabbnál finomabb ételeket készít a debreceni tizedes

Az autószerelés helyett a konyhaművészet az új szenvedélye.

Fotó: honvedelem.hu

Szakál Benjámin tizedes jelenleg az MH KFOR Kontingens 25. váltásában szolgál szeptember óta Koszovóban, a Novo Seló-i táborban. Katonai szolgálata mellett két ellentétes szakma is szenvedélye: az autószerelés és a konyhaművészet.

Lassan nyolc éve, hogy Benjámin csatlakozott a Magyar Honvédséghez. Először az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. Lövészzászlóaljának mesterlövész rajánál volt gépkocsivezető, majd „C” típusú jogosítványt szerezett, rendfokozatot lépett, és átkerült a lövészszakaszba. A saját szakmájában, autószerelőként nem tudott megfelelő helyen elhelyezkedni, és mert érdekesnek gondolta a katonai gépjárművekkel való foglalkozást, ezért bevonult – írja a honvedelem.hu. A konyhaművészettel első külszolgálatán, 2020 márciusában került kapcsolatba: részt vett egy kihíváson (MURPH Challenge), ahol nem a legjobb formáját nyújtotta. Ezután kérte a vezénylőzászlósa segítségét az étkezési szokásai és edzései kialakításával kapcsolatosan. Életmódot váltott, és az édesanyjától tanult praktikáknak köszönhetően ma már nagyon finom, cukormentes süteményeket is készít.

Nemrég benevezett egy receptversenyre, ahol a hibridtortája különdíjas lett. Ennek köszönhetően egy „élményfőzésen” vett részt Sztarenki Dóra színésznővel, ahol céklás rizottót készítettek fűszeres-diós morzsával.

Fotó: honvedelem.hu

Benjámin célul tűzte ki, hogy segítse katonatársait az életmódváltásban. Ha megkeresik, szívesen ad tanácsot étkezési és sportolási kérdésekben is. Nagy büszkeséggel tölti el, hogy több mint tíz embernek tudott segíteni az egészségesebb élet irányába indulni.

El szeretne végezni egy cukrásztanfolyamot is, hogy a Magyar Honvédség berkein belül készítsen finomabbnál finomabb süteményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában