vadászat a ködben

2021.11.19. 15:53

Fiatal darut mentettek a madárkórház munkatársai

Amikor megvizsgálták, kiderült, hogy egy régi törésről van szó, amely korrekcióra szorult.

Tegnap kaptuk a bejelentést az elepi halastavak környékén illetékes fővadásztól, hogy egy röpképtelen daru tartózkodik a közeli tarlón már napok óta – olvasható a Hortobágyi Madárpark-Madárkórház Alapítvány oldalán.

A mentőosztag útnak indult, hogy felkeresse a fiatal, jobb szárnyát lógató állatot, amelyet hamar meg is találtak. Kiderült, nem volt egyedül, daruhoz méltó módon a szülőpár egyik tagja (feltételezhetően a tojó) hűségesen mellette maradt, terelgette, nem hagyta magára.

A befogás viszont már korántsem volt olyan egyszerű. A terület ingoványos mocsarakkal tarkított, és a riadt, fiatal egyed gyorsabban futott, mint a megmentésére sietők, egy lucernás szélében végül mégis sikerült bekeríteni.

A vizsgálat során kiderült, egy régi törésről van szó, ami rossz pozícióban már elkezdett összeforrni. A madárkórház munkatársai szerint a daru most már biztonságban van, egy korrekciós műtéttel még segíthetnek rajta, hogy jövőre csatlakozhasson társaihoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában