Fejlesztés

2021.11.11. 11:04

Eldőlt: átalakul a Petőfi tér, kialakítják a belvárosi tavat

Hamarosan látványos debreceni beruházás kezdődhet el.

Forrás: Napló-archív

Fotó: Matey István

Nettó 897 millió forintért az Épkerservice Zrt. végezheti el a Petőfi tér fejlesztését; a beruházó debreceni önkormányzat és a helyi cég képviselői október végén kötötték meg az erről szóló vállalkozási szerződést – derül ki az EU-s közbeszerzések portáljáról. A kivitelezőnek 10 hónapja lesz a munkálatokra. A Petőfi tér jelentős átalakuláson megy keresztül a tervek szerint. A fő változást a park közepére kerülő, több mint 400 négyzetméter felületű tó jelenti, amelyhez egy (faburkolatú) valamivel nagyobb terasz készül egy később megvalósítandó pavilonnak (büfének) is helyet biztosítva.

A fejlesztés összesen 17 ezer négyzetmétert érint, amelyből 14 ezer négyzetméter zöldterület. Nyolcvanöt fa és sok-sok évelő ültetése mellett 6 ezer négyzetméternyi gyepet alakítanak ki, öntözőhálózattal. Elkészül egy teljesen gumiborítású játszótér 12 eszközzel, kerítéssel körbekerítve. A parkban új közvilágítási hálózat készül 29 egyedi kandeláberrel. Térkövezett utakat, járdákat csinálnak, 40 támlás padot, 15 ülőkövet, asztalokat, hulladékgyűjtőket, ivókutat, kerékpártámaszokat helyeznek ki. A biztonságot szolgálja majd 14 térfigyelő kamera. A beruházásról idén februárban tartottak helyszíni sajtótájékoztatót.

RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában