Megkeseríti a mindennapokat

2021.11.15. 07:15

Csendháborítás, szemét, kellemetlen szagok – egy debreceni olvasónk panaszát közvetítjük

Az önkormányzatnál érdeklődtünk, milyen hatósághoz fordulhatunk a békés együttélés érdekében.

Fotó: Shutterstock

Áldatlan állapotokra hívta fel a figyelmünket egyik olvasónk a debreceni Biczó István kertben. A Sikló utca lakóinak mindennapjait évek óta megkeseríti egyik szomszédjuk életmódja, viselkedése. Rendszeres csendháborításról, szemetes udvarról és az ezzel járó kellemetlen szagról, rágcsálók elszaporodásáról számoltak be. A ház lakója békés megkeresésre is erőszakosan reagál, életvitelén nem hajlandó változtatni.

A jegyzői környezetvédelmi hatóság előtt jelenleg is folyamatban van egy eljárás az ingatlan előtti terület tisztán, rendezetten tartása ügyében – áll a polgármesteri hivatal válaszában. Hozzátették, az elmúlt években többször is hulladékgazdasági eljárást folytattak le a háztulajdonossal szemben. Egy törvénymódosítás következtében azonban 2021. március 16-ától az önkormányzatok hulladékgazdálkodási hatásköre megszűnt. Az ingatlanon belül elhelyezett szemét, az elszaporodott rágcsálók esetén a megyei kormányhivatalhoz fordulhatnak a panaszosok. Csendháborítás, személyt ért atrocitás miatt pedig a rendőrségnél tehetnek feljelentést.

HL

Címlapi illusztráció: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában