Idegen földben nyugszanak

2021.11.03. 15:00

A hősi halottakra emlékeztek Földesen

Az egykor itt élőkről, szeretteikről, első és második világháborús halottakról emlékeztek vasárnap.

Földesen az első világháború népfelkelői és a második világháború áldozatai előtt is tisztelegtek | Fotó: Péter Imre

Földes első és második világháborús hősi halottai olasz, orosz harctereken alusszák örök álmukat, idegen földben. A távolban nyugvó hős katonák emlékét az 1923-ban, Hajdú vármegyében elsőként állított Hősök szobra, az 1990-ben átadott második világháborús emlékmű és a Földes térségében elesett magyar népfölkelők köztemetőben felújított síremléke őrzi. A hősi halottakról a helyi temetőben és a Templomtéri emlékműveknél emlékeztek meg.

Földesen az első világháború népfelkelői és a második világháború áldozatai előtt is tisztelegtek | Fotó: Péter Imre

Emlékezés a tanításra

Mindenszentek és a halottak napja alkalmából, a reformáció emléknapján az ünnepi, úrvacsorás istentiszteleten, a református templomban Kovács András lelkipásztor hálával és a feltámadás reményével emlékeztetett az elhunytakra, Földes egykori lakóira. Köszönetet mondott a Teremtőnek az idei év áldásaiért, a mezőgazdaság megtermelt terményeiért és az újborért. Felidézte a reformáció történetét, annak tanításait, Luther Márton és a hívő emberek szerepét a hitélet megújításában.

Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában