Olvasói panasz és válasz

2021.10.15. 11:24

Teleszemetelik az utasok a Nagyállomás sínjeit

Olvasónk és a Napló jelzése alapján a MÁV intézkedésre kérte a takarítókat.

Fotó: Vass Attila

Lehetséges-e gyakrabban takarítani a debreceni Nagyállomáson az utasforgalom peronjai közötti síneket? Ezeken a helyeken ugyanis időnként felgyűlik mindenféle, nem igazán szemet gyönyörködtető és legfőképpen nem higiénikus szemét – jelezte a Napló olvasói panasz nyomán a MÁV-nak.

Rendkívül nagy a forgalom

Válaszában a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság arról tájékoztatott, hogy a Debrecen vasútállomáson heti két nap, hétfőn és pénteken történik a peronokkal érintkező vágányzat takarítása. A mindennapos takarítás nehezen kivitelezhető, mivel a vasútállomás rendkívül nagy vonatforgalmú, a vágányközi takarítás pedig csak vágányzár elrendelése mellett végezhető. Mint megtudtuk, mindezek mellett

jelezték a takarítást végző vállalkozónak, hogy a nagyobb, illetve nem higiénikus hulladékok eltávolítása érdekében soron kívül tegyék meg a szükséges intézkedéseket.

Kiegészítésként megkérdeztük azt is, hogy vannak-e adatai a társaságnak arról, hogy az utasok miket dobálnak a sínekre, valamint hogy ez mekkora mennyiséget és költséget okoz a MÁV-nak adott időszakra.

Fotó: Vass Attila

A gyűjtőkben a helyük

Mint közölték, a vasúttársaság nem vezet kimutatást arról, hogy milyen szemetet és mekkora mennyiségben dobnak el az utasok a peronokon vagy a sínek közé, illetve dobnak ki a vonatok ablakán. Általánosságban az utazás, várakozás közben használt tárgyak, melyek legtöbbször étkezéssel kapcsolatosak, például: PET-palack, fém italosdoboz, szalvéta, zsebkendő, nejlonszatyor. A MÁV hangsúlyozottan kéri, hogy a szemetet az állomások területén, valamint a vonatokon is a szeméttárolókba dobják az utasok, és ne dobják ki a vonatok ablakán sem!

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában